Gość Lider Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 To jest chyba specjalna oferta Allianz dla Nissana. Wszystkie formalności załatwiłem na miejscu w salonie, w ciągu 20min. Porównywałem z innymi ubeczpieczycielami, i ta była naprawdę konkurencyjna. GAP tez mam w Autoprotect Polska, zdecydowałem sie na to ubezpieczenie, ze względu na złe doświadczenia, jakiś czas temu w ciągu miesiąca skradziono mi w Warszawie 2 samochody Sorki, trochę "namieszałem" - AC/OC mam w Allianz, GAP w Autoprotect Polska, wszystko razem załatwiane w salonie Nissana To fajna sprawa jesli przez 3 lata masz pewnośc stałej wartości samochodu dopłacając rocznie w sumie nie wiele bo 500zł. Tylko ten wie o czym mówimy (świetym spokoju) kto stracił samochód w wyniku kradzieży. Mnie też to spotkało 1,5 roczne auto z przebiegiem 15tyśkm odjechało sprzed domu.Lepiej się zabezpieczyć.No cóż mi pozostaje stałą wartośc samochodu przez 12 miesiecy co też rzadko które towarzystwo proponuje mimo chęci dopłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 po roku acenta (reszta obok) wycena 76251 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Rok temu wartość auta wynosiła 72000 (dodatkowa czujnik cofania i chlapacze) Obecnie 60000 w PZU Acenta , ale jeszcze sprzed kwietnia 2009 czyli między innymi bez tempomatu. Dziś po 2 latach wycenili mi na 53 600zł. Szok - bo wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Teraz wycenili wysoko a jak nie daj Boże, dojdzie do szkody to okaże się że wart 75% tej sumy Przecież liczy się aktualna wartość a nie ta z polisy i mógł stanieć w dwa miesiące. Nie lubię ubezpieczycieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Teraz wycenili wysoko a jak nie daj Boże, dojdzie do szkody to okaże się że wart 75% tej sumy Przecież liczy się aktualna warto?ć a nie ta z polisy i mógł stanieć w dwa miesi?ce. Masz tylko czę?ciow? rację. Bo jak się dopłaci do normalnego AC 10% to warto?ć auta będzie taka sama przez rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piorun Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 QQ+2 1.6 ACENTA + NC Po roku wyceniony na 60k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 QQ+2 1.6 ACENTA + NC Po roku wyceniony na 60k piorun mam pytanko w jakiej firmie ubezpieczeniowej ? pytam tak z ciekawościo bo niedługo mnie także to czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piorun Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 piorun mam pytanko w jakiej firmie ubezpieczeniowej ? pytam tak z ciekawościo bo niedługo mnie także to czeka Hmmm... zdaje się, że w Allianz. Podano mi to jako aktualną wartość samochodu ale dostałem propzycje z 3 czy 4 firm ubezpieczeniowych (wszystko pakiety dealerskie Nissana). Do wszystkich wyliczeń została wzięta ta sama wartość samochodu 60k. QQ+2 1.6 ACENTA + NC Po roku wyceniony na 60k Dzisiaj ubezpieczałem. Dokładna wartość rynkowa auta według Info-Ekspert to 61500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Dziś po 2 latach wycenili mi na 53 600zł. Szok - bo wysoko. wg polisy 55k po 2 latach, PZU sprzed kilku dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taaatooo Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Jestem świeżo po ubezpieczeniu i po ... podwyżkach w towrzystwach ubezpieczeniowych Samochód kupiony w lipcu 2010 - 86k Wartość po roku 71.500 z możliwością zastosowania zniżki "marketingowej" (zmiejszenie wartości o dodatkowe 10% w PZU). P.S. Przetestowałem wszystkie bardziej znane TU i zdecydowanie PZU wypadło najkorzystniej - choć moim zdaniem to "wina" agentów ubezpieczeniowych, bo mają niewłaściwe podejście do Klienta - nazwałbym to pazernością. W salonie gdzie kupowałem samochód (niestety po drugiej stronie W-wy) agent nie chciał ze mną rozmawiać przez telefon odnośnie pakietu ubezpieczeniowego, stwierdził żebym przyjeżdżał w ciemno bo będzie miał najkorzystniejszą ofertę. Poinformowałem go, że nie kupuję kota w worku i nie będę ryzykował 1,5h jazdy w warszawskich korkach + wzięcie pół dnia urlopu za "nie wiadomo co". Zadzwonił do mnie w połowie dnia, kiedy przyjadę na co powiedziałem mu, że mam już ofertę z PZU. Oczywiście nie obyło się bez pytania jaka wartość samochodu i jaka wyszła składka W ciągu 15 minut oddzwonił z kontrofertą i 50 zł różnicy Podziękowałem mu bo mój czas jest więcej wart Gość nie odpuścił i zadzwonił z propozycją, że ubezpieczenie w WARTA będzie sporo niższe - faktycznie ok. 300 zł, ale dzięki podejściu do Klienta nie byłem już zainteresowany ofertą tym bardziej, że od od ponad 20-stu lat korzystam z usług PZU i bardzo miło wspominam tą współpracę :-) Wtedy kiedy była potrzebna pomoc, uzyskałem ją i to w odpowiedniej formie :-) Jeszcze jedna sprawa, ubezpieczenie w PZU załatwiłem u całkiem nowego agenta ubezpieczeniowego, który wykazał się właśnie takimi cechami na jakich mi zależało. Wycenił mi samochód zgodnie z obowiązującymi zasadami, więc miał porównanie że składka jest dobrze policzona i nie odbiega od wycen innych agentów, po czym od razu zostałem poinformowany o możliwości skorzystanie z dodatkowego upustu 10%. Pomijam tutaj fakt, czy samochód jest wart mniej czy więcej, ale bardzo odpowiadała mi możliwość świadomego wyboru. Serdecznie pozdrawiam Panią Iwonę, która zyskała nowego Klienta i na pewno będę ją polecał znajomym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigjar Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Witam Jestem po ubezpieczeniu Qaśki po roku czasu.Faktura zakupu 104tyś ,wartość po roku 86200.Zabolało, od nowego samochodu było ubezpieczenie 2400PLN ,a obecnie 2944(wartosc auta utrzymana przez okres ubezpieczenia)Ubezpieczony w PZU.Mam nadzieję że w przyszłym roku będzie taniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario80 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Witam Jestem po ubezpieczeniu Qaśki po roku czasu.Faktura zakupu 104tyś ,wartość po roku 86200.Zabolało, od nowego samochodu było ubezpieczenie 2400PLN ,a obecnie 2944(wartosc auta utrzymana przez okres ubezpieczenia)Ubezpieczony w PZU.Mam nadzieję że w przyszłym roku będzie taniej. Pozdrawiam Witam kolego ja mam podobny problem ze wzrostem ubezpieczenia w PZU ,2791 PLN ,a po roku 3462 pln ,ale zrezygnowałem z ubezpieczenia u delera i ubezpieczyłem w oddziale PZU z takim samym pakietem plus auto szyba i pomoc zagranicą za 2900PLN. Moja Kaśka kosztowała 10500PLN ,a po roku wycenili na 85200. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Nissan Acenta 2009 (przed liftingiem) 1.6 benzyna dodatkowo czujnik cofania + chlapacze, lakier metalizowany: Nowy , kwiecień 2009rok - 72 000zł 3 lata, kwiecień 2012rok - 49 500zł. (wg ubezpieczenia PZU) Wg mnie to jest mała utrata wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti5c Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Właśnie wróciłem z salonu po ponownym ubezpieczeniu pakietem dealerskim. w zeszłym roku wartość auta 89 900 i koszt ubezpieczenia 2337 zł na cały rok w tym roku wartość 67 300 i koszt ubezpieczenia 2362 w 2 ratach ubezpieczenie w warcie. Dowiadywałem się w warcie u przedstawiciela u siebie to wycenił mi na 3300 SZOK!!! Jednak u dealera wychodzi dużo taniej przy max zniżkach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Hej! I-Way 1,6 benz po roku. Wartość zakupu (po rabatach) 76990 zł, po roku wycena w Warcie 65900 zł. Ubezpieczenie w pełnym pakiecie z dodatkowo ubezpieczonymi szybami - 1779 zł. Rabaty za pełne zniżki, a duży rabat za wiek >35 i dziecko w aucie do 12 r.z. (pesel wystarczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi