Gość wasil Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Wiatam Mam od pewngo czasu problem z gazem. Na wolnych obrotach nierowno pracuje silnik. Na biegu jalowym widac jak rzuca silnikiem calym. Przestawie to na filmikach tylko ze po pracy ukladu wydechowego gdyz nie widac na filmie tego jak silnik trzesie sie. Praca na gazie http://www.youtube.com/watch?v=MxRasRnodjI...feature=channel Na PB http://www.youtube.com/watch?v=utYbO9AydBg...feature=channel Co moze byc tego przyczynom?? Dodam ze swiece sa nowe i niedawno byl wymieniany parownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek89 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 a jaki stan kabli WN bo ja mialem tak ze na gazie obroty po odpaleniu byly niskie i skakaly silnik praciowal jak w traktorze bo nie chodziol na wszystkie gary a na PB bylo idealnie. wiec prosty test odpal silnik wyjmij pierwszy przewod zobacz czy bedzie roznica jak nie to wloz go spowrotem i wyjmij nastepny i tak sprawdz kazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autko w miarę młode, więc kabelki powinny być ok, ale możesz jeszcze dla pewności otworzyć w nocy klapę i podejrzeć czy Ci pierunki nie biegają :-) Pamiętaj, że przy LPG układ zapłonowy musi być idealny (kable, świece, cewki). To może być kwestia również zwykłej regulacji lub zapchanych filtrów. Generalnie na LPG to zawsze na wolnych obrotach będzie troszkę szaprać, ale bez przesady :-) Wydaje mi się że gdyby była to wina kabli to również byłoby to odczuwalny przy np. gwałtownym przespieszaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek89 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 no wlasnie u mnie byla wina kabli i tylko bylo to czuc na luzie potem normalnie przyspieszal itd no ale tak bylo u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wasil Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 aha no dobra dzisiaj sprawdze kable no ale raczej nie powinny byc zle. A zastanawiam sie czy moze byc uszkodzona ta listwa wtryskowa co jest na kolektorze. Moze to jest jej wina?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klfsolec Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 sprawdż jeszcze filtr w parowniku tez może być przyczyną ale kable to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość far77 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 powiedz jaka masz instalacje gazową,ile Km na niej przejechałeś,czy robiłes jakis przeglad lub regulacje instalacji ??Ew moze ta stronka cos pomoże http://motonews.pl/forum/?op=fvf&c=0&f=38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiw Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 W silnikach serii QG nie ma czegoś takiego jak kable WN. W silnikach tych jest coś takiego jak system direct ignition czyli każda świeca ma swoją własną cewkę umiejscowioną nad nią, zapłon jest sterowny elektronicznie przez ECU. Tak jak pisze far77, aby coś więcej powiedzieć musisz coś więcej opisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wasil Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 W silnikach tych jest coś takiego jak system direct ignition czyli każda świeca ma swoją własną cewkę umiejscowioną nad nią Przypomnialo mi sie o tym jak maske dzisiaj podnioslem A wiec instalacje mam firmy LOVATO. Przyjechalem na niej gdzies z 40 tys km. Wszystkie regulacje i serwisowanie bylo robione regularnie. Filty byly wymieniane niedawno obydwa. Parownik Jest nowy Z pol roku temu mialem problem z sonda, nie wiem czy to wina gazu, ale zostala wymieniona na nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beetlejuice Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Witam!polecam lpg-forum szukaj nicku SebastianS on napewno pomoże!pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi