Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Czy mozna usunac bac przedziurawic pierwszy katalizato

sebapol
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

czy poprzez przediurawienie go wewnatrz nie bedzie jakis skutkow ubocznych typu zapalenie sie kontrolki check engine albo jakis innych problemow? czy ktos mial z tym jakie sdoswiadczenia?czytalem forum ale o tym nie znalazlem

ale to mam po prostu wziac jakiegos preta czy wiertarke z duzym wiertlem i sie przebic ? odrecajac caly kat czy da sie przez dziure z sondy

Gość sargoszyygy
katalizator wymontuj i sprzedaj, kup rurę (zastępczą za katalizator) czteropak piwa i do roboty :one:

może głupie pytanie ale słyszałem że go trzeba wyciąć i wspawać tłumik, to jak w końcu jest on jest przykręcony jeżeli tak to na co (jakie śruby, jak to odkręcić) czy przyspawany?

no spawac to raczej nie bo ona jest na nakretkach i jest tuz za sonda i kolektorem wydechowym , tak on wyglada :http://allegro.pl/item603241619_nissan_almera_n15_1_4_katalizator_spalin.html ,a tobie moze chodzi o ten 2 co jest od spodu samochodu, wtedy to sie go wycina i wstawia rure albo strumienice jak kto woli, ja mam rure i teraz dzwiek jak w polonecie troche :)

Są fachowcy którzy wytną go z układu, wybiją wkład na zewnątrz, wstawią rurą perforowaną - znaczy przerobią na tłumik - i wstawią spowrotem ;)

Taka operacja kosztuje około 50 zł i do tego od razu zwykle wkład odkupić mogą ;)

Więc zarabiamy na tym układzie ;)

czyli ze nie zapali mi sie lampka check engine? pewnie troche szybciej tłumik sie bedzie zuzywal?

Gość mapeciontko

tez zamierzam usunac kata i po tym zdjeciu zglupialem :D bo teraz rozumie ze u nas na wydechu sa 2 katy? pierwszy zaraz za sanda a drugi podspodem czy moze jest albo -albo ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...