Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Śruba do holowania

Gość pagio1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie czy śruba do holowania pojazdu wkręcana w zderzak jest taka sama z przodu i z tyłu? Bo mam jedną w wyposażeniu i udało mi się ją wkręcić tylko z przodu auta, po wielu próbach nie udało mi się jej wkręcić w tylny zderzak. :036:

witam

gdzieś posiałem taką śrubę, czy mogbyś podać jej wymiary oraz typ i skok gwintu

posdr

jurek

M16 . Ja tez dorabiałem na długość ok 200 mm + ucho dospawane.

[ Dodano: Wto 28 Kwi, 2009 18:35 ]

po wielu próbach nie udało mi się jej wkręcić w tylny zderzak

Gwintownik potrzebny żeby oczyścic gwint wewnętrzny

powodzenia w szukaniu takiego gwintownika , ale gwint trzeba oczyścić bo nic z tego wkręcania nie będzie. śruba do wyrzucenia. a pomyślcie jak to zrobić jak auto padło na drodze , ja to przerabiałem, po szkodzie oczywiście zapakowałem w oczyszczony otwór smar i zatkałem

powodzenia w szukaniu takiego gwintownika

żaden problem, jakby kolega mieszkał bliżej pożyczyłbym a i na allegro też bywają

Gość pagio1

I pomogło - gwintownik i trochę smaru i wszystko w porządku. :one:

Zardzewiałe otwory uniemożliwiały wkręcenie śruby do holowania.

Polecam sprawdzcie sobie w swoich Nissanach bo nigdy nie wiadomo ......

• 1 rok później...

Mam pilną sprawę A więc tak pojechałem rano do pracy ,postawiłem Nissana a po chwili zobaczyłem sporą plamę oleju ! Sprawdziłe olej w silniku a tam nic ! Prawdopodobnie miska !

Za jakieś 2 godziny jadę go z holować ! Gdzie zaczepia się linkę ?

holowanie Wrocław

Mam pilną sprawę A więc tak pojechałem rano do pracy ,postawiłem Nissana a po chwili zobaczyłem sporą plamę oleju ! Sprawdziłe olej w silniku a tam nic ! Prawdopodobnie miska !

Za jakieś 2 godziny jadę go z holować ! Gdzie zaczepia się linkę ?

post-36691-0-09247300-1298553678_thumb.jpg

rok temu musiałem odholować kolegi skodę do warsztatu i trochę się zdziwiłem jak po zdjęciu zaślepki w tylnym zderzaku nie było gdzie wkręcić uchwytu. okazało się, że jest przyspawany stały po drugiej stronie pod zderzakiem, czyli typ A.

W N16 przed FL z przodu są dwa ucha po obu stronach pod zderzakiem - ja ostatnio na tym byłem holowany i wytrzymały) + wkręcany hak, z tyłu jest po lewej ucho pod zderzakiem na stałe (nie wygląda zbyt solidnie) i wkręcany hak.

PS: Polemizowałbym czy przy wkręcanym haku jest to gwint M16, bo u mnie 16 gwintownikiem nie było szans żeby tam przegwintować. Poszło jakims nietypowym 14 albo 15 już nie pamiętam.