Gość solaris Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 diagnostyka!!! pomiar ciśnienia spreżania z próbą oledjową!!Panowie, czy napięcie w gniazdku mierzycie językiem czy miernikiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 u mnie głowa juz zdjęta i splanowana ...od jutra skladanie bo sie okazalo ze mam jednego ze slizgaczy dolnego lancucha peknietego ...i szukalem przez pare dni zeby kupic ...wiec kupilem nowy caly rozrzad i mam nadzieje ze teraz bedzie smigal juz cichutko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falej Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Witam wymnieniłem uszczelkę i boąbelki znikły. Trochę mnie to kosztowało w sumie około 900PLN. Robocizna + uszczelki+planowanie głowicy z testem szczelności i regeneracją zaworów. Tylko mam mały problem, ponieważ jest jakiś dziwnie zmulony tzn. trudno go strasznie rozbujać. Brat ma primerę pw10 z tym samym silnikiem CD20 to mimo że cięższa to idzie jakby równiej i lepiej. Zawuażyłem że na rozruchu jak zapali trochę go minimalnie poszarpie ale za chwilę przestaje. Dymi na czarno. Np . jak jadę 90km na 5 biegu i dodaję gazu to do 120km ciężko dojść, muszę przygazowywać żeby auto się rozpędziło. Poradzcie co to może być, myślałem że z nową uszczelką i pop regeneracji głowicy autko będzie śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość homik123456 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Witam wszytkich. Ja chcialem tylo cos dodac do tego tematu zeby nie zakladac nowego. U mnie jest tak ze termostat dobry i czujnik wentylatora tez bo sie zalancza. Ale jedna rzecz jest taka ,ze mam wlana wode bo nie wyplacil bym sie za plyn. Strasznie mi sie szybko gotuje i woda ucieka przez co wentylator sie nie wlancza gdy nie mam wody. A z zaworu na chlodniucy i ze zbiornika wyrownawczego piana leci i cisnienie jest duze. Wypycha mi cala wode. To chyba uszczelka pod glowica. Nie bierze mi oleju i nie kopci. To napewno tak samo jak u kolegow bedzie. To radzicie metalowa wsadzic uszczelke?? Troche sie musze wykosztowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Przede wszystkim to zamiast wody lej płyn bo będziesz tak miał non stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 homik123456 uszczelka na bank. Ja polecam Elringa metalową, inny mówią aby wsadzać niemetalową. Jak wsadzisz metalową to głowica musi być równiutka i blok !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość homik123456 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Przede wszystkim to zamiast wody lej płyn bo będziesz tak miał non stop Ja wiem z pewnego zrodla ze woda jest lepsza bo lepiej odprowadza cieplo ,tylko w zime nie moze byc bo by zamarzla. Pienic to mogl by sie plyn ale nie woda.A gdybym mial lac ciagle plyn to nie warto by bylo jezdzic autem i nie mial bym na naprawe. Woda tania:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 homik123456 woda paruje, powoduje korozję, łatwiej jest zagotować, powoduje zamulenie oraz osadzanie się kamienia. Pamiętaj że blok masz żeliwny, a rudy bardzo lubi taki metal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi