Gość PLEBAN2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 witam!kupiłem primke 98r. 1.6 benzyna przebieg 180 tyś. okazało sie że jest do wymiany rozrząd(miał byc wieczny taka opinia mechaników)jak mus to mus wymieniłem z kieszeni uszło trudno.Teraz silnik pracuje cicho i to cieszy.Przed wymianą i po wymianie gdy uruchamiam silnik przez około 4 sekund słychac delikatny stukot w silniku potem ucicha.Czy jest to normalne??jeżdze na pół syntetycznym oleju.jak myślicie czy jest to hydrauliczne ustawienie silnika??pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 chyba tak jak SR20 łańcuchy nie są wieczne co do uruchamiania na zimnym normalne choć nalej sobie Valvoline 10w 40 półsyntetyk na pewno będzie różnica na + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Kup sobie porzadny filtr oleju i tak jak napisal Tofu dobry olej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lego Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zawsze tak będzie ponieważ olej musi nabrać ciśnienia zanim napnie łańcuch i zanim ułożą się popychacze hydrauliczne.Nie masz się czym martwić.A najlepszy nawet olej zmieni czas nabierania ciśnienia o ok 1s wiem czasami nie warto się podniecać olejem.A Jeżeli nie masz najechane 400tyś km to pewnie wystarczyło wymienić prowadnice górna i miałbyś ciszę, Aczkolwiek każdy silnik należy postrzegać indywidualnie.A co do filtra to są filtry ,które nie puszczają ciśnienia zwrotnego i trzymają dłużej olej,ale jak by miały takie być w primerkach to by były od początku i zalecane a nie są.Spij spokojnie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widaw Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 witam!kupiłem primke 98r. 1.6 benzyna przebieg 180 tyś. okazało sie że jest do wymiany rozrząd(miał byc wieczny taka opinia mechaników)jak mus to mus wymieniłem z kieszeni uszło trudno.Teraz silnik pracuje cicho i to cieszy.Przed wymianą i po wymianie gdy uruchamiam silnik przez około 4 sekund słychac delikatny stukot w silniku potem ucicha.Czy jest to normalne??jeżdze na pół syntetycznym oleju.jak myślicie czy jest to hydrauliczne ustawienie silnika??pozdrawiam. 1. sprawdź otworek napełnienia oleju - napinacza łancucha. częstym przypadkiem jest jego przypchanie nieczystościami olejowymi i dłuzsze niz zwykle napelnienie. 2. sprawdź filtr oleju czy ma zawór przeciw-upływowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter-urs Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 witam!kupiłem primke 98r. 1.6 benzyna przebieg 180 tyś. okazało sie że jest do wymiany rozrząd(miał byc wieczny taka opinia mechaników)jak mus to mus wymieniłem z kieszeni uszło trudno.Teraz silnik pracuje cicho i to cieszy.Przed wymianą i po wymianie gdy uruchamiam silnik przez około 4 sekund słychac delikatny stukot w silniku potem ucicha.Czy jest to normalne??jeżdze na pół syntetycznym oleju.jak myślicie czy jest to hydrauliczne ustawienie silnika??pozdrawiam. 1. sprawdź otworek napełnienia oleju - napinacza łancucha. częstym przypadkiem jest jego przypchanie nieczystościami olejowymi i dłuzsze niz zwykle napelnienie. 2. sprawdź filtr oleju czy ma zawór przeciw-upływowy. A jak to sprawdzić u mnie szeleści od 40tyś . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Lego, jak sprawdzic czy wymienić prowadnice górna, mi troszke glosniej chodzi niz powinien, wiem ze wiele moze byc przyczyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.