Gość rex991 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Witam!Mam problem ze znalezieniem numerow nadwozia i ramy w moim terrano1 rok 1990 ,podobno ramy jest za przednim prawym kolem ale nic nie ma, prosze o pomoc i dokladny opis gdzie sa te numery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Numerów ramy to zapewne już nie znajdziesz Lata korozji i tony konserwacji robią swoje. Numer nadwozia jest w komorze silnika, na takiej blaszce na prawym błotniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysztofs Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Numery (przynajmniej w Terrano II) są po prawej stronie na zewnętrznej ściance ramy, bardziej środek, choć faktycznie bliżej prawego nadkola. Może w Terrano I jest podobnie. Są słabo wybite, ale jeśli wyczyścisz starą konserwację i przyjrzysz się bardzo dokładnie, to może je znajdziesz. Ramę możesz sobie później maznąć jakąś konserwacją oprócz numerów oczywiście. Może nie będzie tak źle, jak pisze Slayer17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rex991 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Tabliczka jest ,numery sa ,a na ramie ni czorta rama nie byla konserwowane bo auto rok temu sprowadzilem z Niemiec,chcialem teraz ja zakonserwowac bo ruda i jazda po błotku swoje zrobilo,a numery planowalem jakos zabezpieczyc a tu masz martwie sie czy nie bede mial problemów na przegladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bigi Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 u mnie szukali i nie znalezli - jakos przeszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 I tak wszyscy na Vin patrzą na przeglądach. Nie dygaj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysztofs Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Można też polecieć w kulki i powiedzieć - Panie, ja się nie znam, a auto kupiłem od kolegi i nie sprawdzałem. Jak diagnosta nie znajdzie numeru, to co z niego za spec ? Albo wysłać dziewczynę lub żonę na przegląd... autka oczywiście To najczęściej działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rex991 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Pewnie ,dam sobie spokój z tymi numerami niech szukaja na przegladzie,bo agodnie z rada wysle żone Dzieki :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Mi kiedyś strażnicy graniczni UA szukali numerów ramy, że niby auto kradzione. Siedzieli pod kanałem tak chyba pół godziny, po czym oskarżyli mnie, że nie mam numerów na ramie. To ja podszedłem do nich i powiedziałem, żeby sobie sprawdzili na służbowym UAZ-ie czy tam mają. Po 10 min. przynieśli mi dowód rejestracyjny i życzyli szerokiej drogi (ale stracha niezłego miałem wtedy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bigi Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 To ja podszedłem do nich i powiedziałem, żeby sobie sprawdzili na służbowym UAZ-ie czy tam mają. za ten numer to bym Ci piwo postawil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rex991 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Numery sie znalazly sa na ramie na prawej podłuznicy,od gory, a nie jak w terrano2 z boku sa widoczne po otwarciu maski,ponizej alternatora,to dla tych którzy jak ja oskrobali cala rame a one byly na wierzchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ted58 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Numery sie znalazly sa na ramie na prawej podłuznicy,od gory, a nie jak w terrano2 z boku sa widoczne po otwarciu maski,ponizej alternatora,to dla tych którzy jak ja oskrobali cala rame a one byly na wierzchu A mnie tam nie ma 1993 rok Terrano 1 !!!! Gdzie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 na podłużnicy w kom. silnika mniej więcej pod akumulatorem, widoczne z góry, a w ogóle to należałoby się przywitać najpierw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi