Gość coffee-l Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Panowie krótko i na temat: u mnie jest tak że dość długo czekam na włączenie sie wentylatora chłodnicy nawet na nagrzanym silniku potrafie czekać na postoju ok. 7 minut po czym sie włącza. Ale wskazówka nigdy nie przekracza połowy skali. Słyszałem że wentylator się włącza jak wskazówka dochodzi pod czerwone pole. U mnie nigdy nie przekracza połowy skali. Za to silnik się bardzo długo schładza, nawet po około 2,5 godz. jest jeszcze letnia pokrywa.Jak to jest u Was? kiedy się wam załącza wentylator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przem Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 u mnie jest tak samo mniej wiecej..najwazniejsze ze sie nie gotuje...zeby wlaczyc od razu wentylatory wlacz klime..wtedy od razu sie wlacza...... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coffee-l Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Przem ale też ci się tak długo schładza silnik? a może termostat coś nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przem Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 ostatnio przerabialem (i ciagle jestem na tym etapie..) temat ukladu chlodniczego.. w sumie zalezy jak dlugo jezdzisz i jak mocno nagrzejesz silnik....ale przy obecnej dosyc cieplej pogodzie....to moze sie dlugo schladzac... ale z drugiej strony to i tak od czasu do czasu termostat trzeba wymieniac (w najblizszym czasie bede wymieniac plyn i termostat...)... pozdro [ Dodano: Pon 27 Kwi, 2009 22:40 ] ps. i jeszcze masz troche tu na ten temat ( na marginesie dodam ze w moim wypadku wynik brzmial: przekaznik!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coffee-l Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 przekaźnik? ale od czego, napisz może warto wiedzieć i ewentualnie sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przem Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 a bo sie wentylatory nie wlaczaly w ogole...wiec wymienilem ten czujnik co wlacza wentylator..i ciagle nie dzialalo..wiec przekaznik (juz wczesniej mialem problem z przekaznikiem do przedniej wycieraczi, z przekaznikiem do tylnej wycieraczki..a teraz wentylator sie gotowal....ale juz jest ok (poki co..) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 coffee-l jeżeli w zimie wskazówka od temperatury utrzymywała się w poziomie, to wszystko jest OK. Wentylator włącza się od 82°C do 88°C. Jeżeli wskazówka wchodziłaby na czerwone pole to byłoby ponad 100°C. U mnie silnik po wyłączeniu przy tej temperaturze otoczenia co teraz jest ciepły też mniej więcej taki okres czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.