grucha jr Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Witam, Przedstawiam moje autko, kupiłem je w sierpniu 2008 roku. Samochód sprowadzony z Niemiec w Polsce jestem 2 właścicielem. MODEL: Almera N15 Motion, rocznik 1998 SILNIK: GA14DE UKŁAD DOLOTOWY: seria UKŁAD WYDECHOWY: seria UKŁAD NAPĘDOWY: FWD UKŁAD HAMULCOWY: seria, 4x tarcze + ABS ZAWIESZENIE: przód na sprężynach Eibach'a -30mm KOŁA: felgi Exclusive Line Q 16", szerokość 7", ET 15, opony 195/50R16 CAR-AUDIO: coś tam gra ŚRODEK: seria, 4x Airbag BODY-KIT: GTI look + dokładka z przodu od Renault Megane I, przednie kierunki bez "pomarańczy" z ciemnym bokiem na wzór GTI, boczne kierunki białe PLANY NA PRZYSZŁOŚĆ: pozbycie się rdzy, polerka lakieru, dodanie trochę mocy (może jakiś SWAP ) ZDJECIA: Zapraszam do komentowania. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autko na prawdę ładnie się prezentuje na tych felgach ...te foty utwierdzają w przekonaniu, że wieloramienne alu w N14/N15 to podstawa. Przydałoby się tył trochę zglebić i sprawdzić jaką mocą się to GA14 legitymuje :one: Dokładka bardzo wzbogaca wygląd przodu auta ale ja chyba zdecydowałbym się na tą z Laguny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spootie Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 ZAWIESZENIE: przód na sprężynach Eibach'a -30mm Wytłumacz mi czemu tylko przód jest położony? Przecież to auto musi się tragicznie prowadzić w zakrętach... Poza tym ze swojego doświadczenia stwierdzam, że fabryczny amor + twarda, krótka sprężyna, to zły pomysł. Lepiej zrobić odwrotnie. No chyba, że autko jest zrobione tylko dla wyglądu. KOŁA: felgi Exclusive Line Q 16", szerokość 7", ET 15, opony 195/50R16 Koła bomba... Bardzo ładnie się na nich prezentuje! Pozdrawiam, Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 No wygląda przekozacko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Dokładka bardzo wzbogaca wygląd przodu auta ale ja chyba zdecydowałbym się na tą z Laguny... Szukałem od Laguny ale ciężko coś sensownego trafić, a za tą zapłaciłem 40zł Wytłumacz mi czemu tylko przód jest położony? Przecież to auto musi się tragicznie prowadzić w zakrętach... Na tych kołach prowadzi się jak przyklejony! Oczywiście po gładkim asfalcie... Na dziurach jest nie ciekawie. Ale przy odjęciu gazu można czasami bokiem polecieć A przy tej mocy silnika nic lepszego nie jest narazie potrzebne... Nawet Coobcio jak mi springi zakładał to powiedział że tył może być bardziej miękki. Pozatym jakbym tył posadził o 30mm to przód znowu byłby wyżej, a tego nie lubię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NadiR Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Pozatym jakbym tył posadził o 30mm to przód znowu byłby wyżej, a tego nie lubię... To tylko INTRAX i ustawień do bólu A wóz piękny i widać dopieszczony egzemplarz, szkoda tylko że 1.4 ps. a lampy przednie masz ori po lifcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 No właśnie 1.4 trochę za mało... Brakuje mocy :/ Jak uporam się z blachą to trzeba będzie pomyśleć o jakimś mocniejszym sercu Lampy ori po lifcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NadiR Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 No właśnie 1.4 trochę za mało... Brakuje mocy :/ Jak uporam się z blachą to trzeba będzie pomyśleć o jakimś mocniejszym sercu Lampy ori po lifcie. Heh, to nie lepiej było od razu GTi-ka kupić ... trochę więcej pali jak 1.6, a reszty to nie trzeba tłumaczyć no ale tak czy owak powodzenia w modach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 jak juz masz ladna almerke to wkladaj ga16 i modyfikuj ten silnik ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spootie Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 jak juz masz ladna almerke to wkladaj ga16 i modyfikuj ten silnik ... Eeeeeeeee wkładaj tam SR16VE!!!!!!!! Zmienne fazy rozrządu pięęęęknie brzmią! A tam o wiele więcej zrobisz niż w GA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Heh, to nie lepiej było od razu GTi-ka kupić W sumie to Almerę kupiłem przypadkowo Szukałem czegoś innego ale spodobała mi się więc kupiłem... Teraz trochę żałuję że przynajmniej nie 1.6... jak juz masz ladna almerke to wkladaj ga16 Też o tym myślałem, albo sprzedam i kupię GTI [ Dodano: Wto 28 Kwi, 2009 14:07 ] Eeeeeeeee wkładaj tam SR16VE!!!!!!!! To już by było coś, ale miał to być samochód do które będę mało wkładał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spootie Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 To już by było coś, ale miał to być samochód do które będę mało wkładał No przecież SR16VE większy objętościowo nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 To już by było coś, ale miał to być samochód do które będę mało wkładał No przecież SR16VE większy objętościowo nie jest Hehe dobre! Tak właśnie powiem mojej pani jak będzie krzyczeć że ciągle pakuję kasę w samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 No przecież SR16VE większy objętościowo nie jest a niestety jest bo blok to SR20 z mniejszym skokiem tłoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olej Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autko suuper wygląda Tylko troszkę mała moc,ale wszystko przed Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GrzyBek80 Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Piękna Almerka: felgi, lakier, przednie światła - robi wrażenie!!! Model po lifcie to jest to. Jak szukałem Almery, to za cholerę nie chciałem takiego zderzaka, ale jak zobaczyłem Pulsara zmieniłem zdanie (niestety po fakcie). A moc można podnieść do tych 100KM w tym silniku i będzie przyzwoicie (na jakiś czas), później znowu braknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patryk1000 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam, mam pytanko, z którego roku musi być renault żeby pasowała dokładka?? Pozdrawiam Patryk Wiśniewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zapisałeś się do projektów i prezentacji Więc napisz, co z tak piękna Nyską chcesz zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zapisałeś się do projektów i prezentacji Więc napisz, co z tak piękna Nyską chcesz zrobić. jak dla mnie Kolega już wystarczająco zrobił BTW grucha niezłą scenerię wybrałeś na robienie zdjęć...chodzi mi i o ten napis na murze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Więc napisz, co z tak piękna Nyską chcesz zrobić. W pierwszym poście wszystko jest Na razie muszę zająć się blachą, czyli pozbycie się rdzy i polerka lakieru. Co do osiągów to może SWAP na 1.6, bo dłubanie w 1.4 nie ma sensu... A zmiana silnika to chyba najłatwiejszy sposób na dodanie mocy. BTW grucha niezłą scenerię wybrałeś na robienie zdjęć...chodzi mi i o ten napis na murze Hehe nie zwróciłem na to uwagi... Ogólnie to jakiś analfabeta to pisał, powinno być "Karol mój" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteque Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 przednie kierunki to tylko kwestia wymiany żarówek czy jakieś mody musiałeś robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Wow ale odkop mojego tematu ;-) Tu jest temat o rozklejaniu lamp i kierunków, były też zdjęcia ale część wygasła... http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/45410-rozklejanie-lamp-przod-i-kierunkow-fotki/ Ogólnie to rozkleiłem kierunki, wyjąłem pomarańczową bańkę i starłem z boku tą srebrną farbę. No i włożyłem żarówki Osram Diadem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domanisko Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Wielce przepraszam za odkopywanie tematu, ale sporo sie naszukalem, a nawet specjalnie zarejestrowalem, aby spytac Mianowicie... jakis czas temu zakupilem sobie GTI i teraz doprowadzam do porzadku owy zakup;) Uwaga pytanie brzmi: czy te felgi z ET15 nie obcieraja Ci o nadkola? (bo teoretycznie powinno byc 32 max...) Pytam dlatego, poniewaz posiadam w piwnicy w miare przyzwoite felgi z ET28 i zalezy mi na odpowiedzi wprost, czy z felga o ET28, opona 195-205/50-55 i z rantem ochronnym nie bedzie mi delikatnie mowiac napierniczac o nadkole/blotnik? Felgi sa po mojej starej Hance (civic 4gen - oczywiscie zajezdzona i zezlomowana, ale od tamtych zamierzchlych czasu bardzo zmadrzalem ) wiec pasowac beda jezeli chodzi o rozstaw i srodek (przynajmniej z takiego zalozenia wychodze)... w Hance obcieraly, no ale w koncu Almerka wieksza zapomnialem dodac, ze moje felgi maja 15cali Edytowane 8 Stycznia 2013 przez Domanisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Z przodu mam obniżone zawieszenie i utwardzone i jest ok. Tył jest na standardowych sprężynach i jak jeżdże w 2 osoby to jest ok, nic nie obciera. Ale jak usiądą z tyłu 2 osoby albo załaduje się ostro kufer to na większych dziurach potrafi obetrzeć. Mam założone plastikowe nadkola z tyłu i o nie obciera, bez tych nadkoli prawdopodobnie by nie obcierało. Dużo jeszcze zależy od szerokości felgi, ale wydaje mi się że nie powinno obcierać. Tylko nie przesadzaj z szerokością i profilem opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domanisko Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 czyli z tego co mowisz powinna byc gitara w takim badz razie biore sie za renowacje tych felg. dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi