Gość plewo Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 witam serdecznie mam problem z odpaleniem silnika zapala za 3 razem po długim kręceniu oprócz tego na wolnych obrotach strasznie trzęsie a gdy załącze klime przestaje szarpac no i często zapala sie kontrolka silnika pomóżcie prosze bo już brak mi słów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Jaki przebieg, czy wymieniałeś rozrząd czy po rzagrzaniu ma moc. Podejrzewam wypadanie zapłonu lub padły ci świece żarowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość plewo Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 przebieg to około 195tys km, rozrząd był wymieniany przy 170 tys, po zagrzaniu ma moc ,jutro jade sprawdzic świece mam nadzieje że to tylko one bo jak znowu pompa to sie potne dzieki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rozmaryn Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 witam, mi niedawno tez odpalal za 2 razem albo i 3 az w koncu w ogole nie odpalil i po podlaczeniu klamery do kompa okazalo sie ze padl mi czujnik walka rozrzadu, tez szarpal mi na zimnym i mechanik kazal wymienic mi filtr paliwa i poki co jest o niebo lepiej. Odpala za 1 razem i nie szarpie. Co do swiec to ta fura za bardzo ich nie potrzebuje dopiero przy duzych mrozach. Mi padly wszystkie 4 a odpala bezproblemowo nawet jak byly mrozy do -8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość muchar Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Witam u mnie jest podobnie, 1.5dci auto miało problem z odpalaniem na ciepłym silniku, na zimnym od strzała. Przedwczoraj był problem z odpaleniem nawet na zimnym. Sprawdziłem świece i okazało się że trzy są uszkodzone. Dzisiaj wymieniłem wszystkie świece i niestety auto dalej ma problem z zapaleniem nawet na zimnym silniku. Co może być powodem takiego stanu rzeczy? Czy jest jakiś czujnik, bezpiecznik, przekaźnik który może być uszkodzony i nie pozwala odpalić normalnie auta? Auto odpala po bardzo długim kręceniu rozrusznikiem. Proszę o pomoc i podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.