Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] jak zmienic zarowke podswietlenia galki kilmatyzacji i

Gość krzys2

Rekomendowane odpowiedzi

Na poczatek jak to zarowka?

Zdjalem gorna czesc z kratkami, odkrecilem kilka wkretow i mam stan, ze widze bialy modul z naklejona skala klimatyzacji, nawiewu i kierunku nawiewu. Nie moge tego panelu wyjac jest szerszy niz otwor w ktorym sie znajduje. Jak z niego wyciagnac zarowke. Cos nie styka bo przy pukaniu raz pali sie raz nie.

Nie pamietam dokladnie , ale najpierw trzeba wytargac radio a pozniej ten panel, powinien sie dac rozebrac lub zarowki/diody wyciaga sie bez jego rozbierania, z tego co pamietam u mnie sa tam diody :!: ktore dosyc dobrez swieca a po malej przerobce oswietlaja schowek pod panelem klimatyzacji.

Gość krzys2
Nie pamietam dokladnie , ale najpierw trzeba wytargac radio a pozniej ten panel, powinien sie dac rozebrac lub zarowki/diody wyciaga sie bez jego rozbierania, z tego co pamietam u mnie sa tam diody :!: ktore dosyc dobrez swieca a po malej przerobce oswietlaja schowek pod panelem klimatyzacji.

Czy moge zamiast tych zarowek wstawic jakies diody LED? Jakie?

Gość berdysz

przylaczam sie do tematu. Na forum bylo ale jak wymontowac radio... Nigdzie nie ma jak dostac sie do tych zarowek podswietlajacych nawiew, klime itp...

NIe wiem czy trzeba wyciagnac galki i pozniej czarna maskownice czy cala puszka sie rozbiera... Prosze o wyjasnienie tej kwestii

Gość krzys2
przylaczam sie do tematu. Na forum bylo ale jak wymontowac radio... Nigdzie nie ma jak dostac sie do tych zarowek podswietlajacych nawiew, klime itp...

NIe wiem czy trzeba wyciagnac galki i pozniej czarna maskownice czy cala puszka sie rozbiera... Prosze o wyjasnienie tej kwestii

Zrobilem

gore gdzie jest schowek na okulary wyciagamy zdecydownym ruchem

dolna czesc czyli to co oslania popielniczke trez wyciagamy jest na wcisk

potem widac 6 wkretow dwa u gory cztery na dole, dwa z nich trzymaja maskownice modulu regulaqcji min klimatyzacji

wkretow tego modulu nie musimy wumontowac

jak wyciagniemy radio z popielniczka to malym srubokretem plaskim przekrecamy z tylu tych zarowek i wykrecamy je latwo z oprawkami

jakie to sa zarowki nie wiem, szukam po prostu podobnych, maja takie dlugie elektrody, ktore przetykamy przez rurkowa oprawke

PYTANIE

czy da sie to bez przerobek zastapic jakimis diodami i jakie to ew zarowki - oznaczenie

Oczywiście, że było ;)

czy da sie to bez przerobek zastapic jakimis diodami i jakie to ew zarowki - oznaczenie

Bodajże w3W albo w1,2W - najlepiej idź do elektronicznego i dobierz takie same. Co do zastępowania diodami to zawsze można, tylko zobacz czy jest miejsce na diodę (bo łatwo diodami zastępuje się żarówki w5W).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...