sirmike1 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Witajcie, Póki co nie chcę zmieniać całego płynu chłodniczego. Zrobię to przed zimą. Ale teraz jest koniecznośc dolania paruset ml. I nie wiem jakim płynem uzupełnić. Oczywiście musi to być płyn do chłodnic aluminiowych ale chodzi mi o jakąś konkretna nazwę. Z racji tego że płyn zamierzam cały wymienic przed zimą nie chciałbym aby teraz wydawać duzo kasy na jakiś super markowy płyn który i tak potem spuszczę. Jakbyście mogli mi podać kilka nazw które warto byłoby zakupić???? Czy kolor płynu ma znaczenie ? Kiedyś czytałem że tak (jeszcze jak miałem Opla). Obecnie u mnie wygląda jakby płyn miał kolor niebieski bądź taki niebiesko-zielony (turkusowy) - jestem daltonista :/ Czy taki tani płyn do chłodnic np ze stacji benzynowej "nie zepsuje" mi auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.