Gość Maxko Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Witam, mam problem. Niestety nie sprawdzilem przed operacją czy działa przeciwmgłowe tylne. Dałem moją almere do wymiany gniazda haka [z 13 pinowego na 7 pinowe] i okazalo sie ze nie dziala przeciwmglowe w samochodzie. Niestety mogło to się stać nawet wcześniej [przeciez nikt nie sprawdza przed kazda jazda czy mu przeciwmgłowe palą...] Gniazdo przyczepy dostaje sygnal ze jest przeciwmglowe wlaczone, bezpieczniki są w porządku [przekaźniki chyba też], żarówka zmieniona a mimo to światło nie działa. Najdziwniejsze jest to, że przyczepa dostaje napięcie po włączeniu przeciwmgłowego [czyt. w przyczepie działa] a w aucie nie. Wie ktoś może co się mogło stać? Halp. Almera n15 hatchback 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtom1 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 pewnie przy tej wymianie uszkodzili kabel od przeciwmgłowych, przejscie jest do miejsca w którym podłączone jest to gniazdo przyczepy a w tym miejscu moze byc ten kabel przecięty i światło w samochodzie nie działa. To tak na wstepie, a dokładniej to woltomierz w dłoń i do dzieła! tak bedzie najszybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maxko Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 moglby ktos podrzucic mi schemat elektryczny swiatla przeciwmglowego w almerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olo Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 powinien być taki schemat w książce "Sam naprawiam Nissan Almera N15" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maxko Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 mam akurat taka hm "niedoskanowaną" wersje nazwijmy to, ze tylko pol schematu jest. :zly: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgaz Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Nie wiem czy sprawdzałeś ale może warto bezpiecznik w skrzynce koło akumulatora wydaje mi się ze 7,5A ale nie jestem pewien, u mnie nie było go w ogóle Pzdr. Pgaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.