Gość GrzesiekZ Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Hej syćkie wolnossące benzyniaki z napędem na 4 łapy ;-) Wracam poniekąd do mojego tematu VG33E zwiększenie mocy. Widzę, że naród czytał, ale nikt nie ma w tym temacie koncepcji, jak mawia klasyk.... Czy ktoś próbował może Unichipa dla takich silników? Pytam, bo wybadałem stronę producenta Dastek z RPA, dystrybutorów na Australię - Autotech i AirPowerSystems oraz dystrybutora dla UFSA, czyli Unichip.us Wszyscy twierdzą, że jest to możliwe dla VG33E i VG30E, ponadto np do Nissana 4.0 V6 i paru innych jest gotowa wersja plug and play. Dla innych trza stroić. Wykres z hamowni dla Nissana z moim silnikiem podaje wzrost mocy na tylnych kołach do 98 kw, ponadto jeden nowy znajomek z Pathfinder Club of Australia był tak uprzejmy, że podał mi szczegóły swojej modyfikacji. Z wysokoprzepływowym catem, 2.5 calowym wydechem i Unichipem na VG33E w Paciaku R50 uzyskał wzrost mocy o 32kw na tylnych kołach.... Właśnie koleś z Unichip.us odpisał mi, że takie strojenie jest też wykonalne na hamowni jednoosiowej. Zwracałem się do MajerTech z Olsztyna (dealer Dasteka na Polskę), na stronie piszą, że mają tylko hamownię jednoosiową i tylko takie bryczki kręcą.... czy ktoś z Szanownego Wolnossącego (bez aluzji ;-) towarzystwa wie coś więcej? Pozdrawiam GrzesiekZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zywiec26 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 mam na sprzedarz dastek uni chip dostalem go do auta ale do mojego to niezabardzo sie nadaje cena 500zl jak cos to moj tel to 505776425 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GrzesiekZ Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Dzięki za pamięć, ale nie w samym chipie problem. Jeśli nie jest to wersja P&P skonfigurowana pod Twój model auta i nie masz kogoś, kto Ci go dobrze zestroi na porządnej hamowni, to rzecz raczej bezużyteczna. Do Twojego pewnie się też nada, jeśli znajdziesz kogoś, kto wie, co się z nim robi Pozdrawiam GrzesiekZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.