Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Opinia goscia z komisu o Maximach z USA

Gość Marcus65
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pewien gość prowadzący autokomis powiedział mi, że obecnie praktycznie nie da się kupić Maxi z USA, która byłaby bezwypadkowa. Jeszcze kilka lat temu, to owszem... Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

I jeszcze jedno: czy rzeczywisty przebieg samochodu jest gdzieś rejestrowany w jakimś kompie, czipie? Czy można jakoś zweryfikować, że elektroniczny licznik został cofnięty albo nie?

Pozdro

Marcus

ja nie widze problemu dlaczego nie mozna sprowadzic nieuszkodzonej maxi. podejzewam ze kolo w usa wbija mu w papiery ze auto idzie uszkodzone po to aby uniknac cla.

Gość Patrol 260

A nawet jak auto niegrożnie uszkodzone (nie mówie tu o dzwonach) to jaki problem je naprawić, sprzedawcy w stanach z regóły kompletują wszystkie graty i wysyłają razem z autem, właściciel, auta pozbywa się go ze względu na uszkodzenie, a nie kilkuset tysięczny przebieg, albo wyeksploatowanie podzespołów.

ja nie widze problemu dlaczego nie mozna sprowadzic nieuszkodzonej maxi. podejzewam ze kolo w usa wbija mu w papiery ze auto idzie uszkodzone po to aby uniknac cla.

Uniknac to sie raczej nie da. Mozna co jedynie je obnizyc :) bo walone auto ma mniejsza wartosc.

Ja mam Maxi w wersji USA bezwypadkową (sprawdzałem w ASO) i chcę sprzedać, czyli przynajmniej jeden egzemplarz można kupić :-)

Czy przpadeczkiem chodzi o Maxi w kolorze bordo z kremową tapicerką???

Pozdro

Marcus

Wymiana czujnika spalania stukowego nic nie zmieniła. Okazało się, że problemy generowała jedna z sond lambda. Po wymianie (jakieś 2 miesiące temu) nie było już żadnych problemów ;)

Ja mam Maxi w wersji USA bezwypadkową (sprawdzałem w ASO) i chcę sprzedać, czyli przynajmniej jeden egzemplarz można kupić :-)

jak sprawdzales w ASO?

moglbys cos wiecej n.t.t powiedziec.

Gość Camela

Lakier ma fabryczną grubość, poza tym na podnośniku mechanik oglądał "od środka", czy nie ma jakiś śladów po naprawach, albo rdzy która mogła by na to wskazywać, jako że (o ile się nie mylę) jest w fabryce porządnie ocynkowana. Historia napraw w ASO też nie wskazuje na takie działania.

Gość Patrol 260
, jako że (o ile się nie mylę) jest w fabryce porządnie ocynkowana.

Mylisz się maxima to nie audi , żaden element nie jest ocynkowany ;)

Gość Camela

a widzisz, w wielu miejscach czytałem, że jednak jest :)

Zresztą można powiedzieć, że przetestowałem empirycznie - w jednym miejscu zdarłem lakier tak, że widać blachę. Jeżdzę pół roku i ten kawałek blachy dalej się błyszczy jak by wyjechał z fabryki ;)

Pierwsze słyszę żeby Maxima miała ocynk :zdziw: Daj namiary gdzie to wyczytałeś ?

Nie powiesz chyba nam, że tak w ramach analizy zdarłeś lakier ?

Prawda jest taka że Maxima ma dobrze wytrawioną blachę i dlatego rdza się jej tak łatwo nie łapie ale jak trochę pojeździsz i masz faktycznie zdarte do blachy, a nie tylko do podkładu to nie ma wała żeby rdza nie wyszła.

Gość Camela

Przejrzałem trochę googla i rzeczywiście były to głównie jakieś wypowiedzi, więc możliwe ze nie oparte na faktach. Jak będę w okolicy mojego serwisu to się zapytam :)

Co do lakieru - taki wariat jeszcze nie jestem :) przy parkowaniu przypadkiem zadrapałem trochę próg ;)

Co do lakieru - taki wariat jeszcze nie jestem :) przy parkowaniu przypadkiem zadrapałem trochę próg ;)

Uffffff ... uspokoiłeś mnie, bo już myślałem, że Maxima jest w rękach Szaleńca :D

Pierwsze słyszę żeby Maxima miała ocynk :zdziw: Daj namiary gdzie to wyczytałeś ?

Nie powiesz chyba nam, że tak w ramach analizy zdarłeś lakier ?

Prawda jest taka że Maxima ma dobrze wytrawioną blachę i dlatego rdza się jej tak łatwo nie łapie ale jak trochę pojeździsz i masz faktycznie zdarte do blachy, a nie tylko do podkładu to nie ma wała żeby rdza nie wyszła.

hm. powiem szczerze ze tez bylem przekonany ze jest ocynk. na razie z moim 11 letnim samochodize tez nie ma rdzy, bo go troche poogladalem z kazdej strony, i mam nadzieje ze nie wyjdzie jeszcze przez pare ladnych lat bo kurde zamierzam ta moja maximką pojeździć jeszcze dlugo.