Respi Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Witam Czy ktoś z forumowiczów wie jak sprawdzic czy został wymieniony filtr ppyłkowy? Ile litrów oleju wpisali Wam w faktury przy przeglądach notka 1.4? pzdr RESPI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Filtr możesz sam sprawdzić,to tak jakbyś wymieniał innej możliwości nie ma,a co się dzieje z olejem że ta ilość taka ważna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Respi Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Filtr możesz sam sprawdzić,to tak jakbyś wymieniał innej możliwości nie ma,a co się dzieje z olejem że ta ilość taka ważna? Z olejem nic się nie dzieje. Problem jest w tym że serwis mnie policzył za 4,3l a w instrukcji jest że miesci się 3,4l. Jestem ciekaw ile litrów inni mieli na fakturach. A co do filtra to policzyli mnie za niego, ale w liscie czynnosci obok pozycji filtra nie zaznaczyli że cos przy nim robili. pzdr RESPI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Oleju wchodzi 3,2 do 3,4 ale zazwyczaj wpisują 3,5 a ilość za jaką zapłaciłeś to wchodzi do silnika 1.6. Filtr żeby sprawdzić to trzeba go wyjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Respi Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Oleju wchodzi 3,2 do 3,4 ale zazwyczaj wpisują 3,5 a ilość za jaką zapłaciłeś to wchodzi do silnika 1.6.Filtr żeby sprawdzić to trzeba go wyjąć Czy ten filtr po przebiegu 7000 km powinien byc bardzo zasyfiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 To też zależy w jakich warunkach jeżdziłeś,u mnie po 13tys nie było wiadomo czy to jeszcze filtruje,na f-rze mialem 3.5l.Gdzie robiłeś przegląd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Respi Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Przegląd robiłem Multexim/Japan Motors Katowice na Rozdzieńskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 A nikt Ci nie podpowiedział że możesz U Szymańskiego w Dąbrowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Respi Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Sprawdziłem ten filtr przeciwpyłkowy i wkład jest bialutki i czysty, więc jednak chyba wymienili. A co do ASO Szymański to mam rozumieć że ty JACKO29 polecasz ten serwis? pzdr Respi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Wiesz co?,cały czas tam jeżdżę,(jeśli mam z czym),poszły mi łożyska w prawych kołach,wymienili bez problemu prawie od ręki.Mały warsztat i zawsze coś pogadam z facetami z salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
txm777 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Witam! W kwietniu robiłem przegląd po trzecim roku i na fakturze mam równo 3 (trzy) litry oleju. Serwis Nissana Wrocław, Wilanowska. pzdr, Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 To tak jakby Ci filtra nie wymieniali,a poziom masz prawidłowy?,sprawdzałeś po wymianie czy jest czysty czy nie zostawili co nieco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Przegląd robiłem Multexim/Japan Motors Katowice na Rozdzieńskiego. Z własnego doświadczenia radzę - uważaj na wszystko co jest związane z nimi i sprawdzaj czy to co wpisali na fakturę rzeczywiście zrobili. Ja osobiście omijam szerokim łukiem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi