Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Jak ODŁĄCZYĆ wyłamany ZAMEK??

Gość Virgo_

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Virgo_

Witam kolegów i koleżanki!

Złodzieje już jakiś czas temu wyłamali mi zamek od kierowcy. Korzystając z tego, że od niedawna mam sterownik z pilotem do fabrycznego centralnego zamka i otwieranie "z kluczyka" nie jest mi już potrzebne, zastanawiam się czy można odłączyć zamki tak, żeby pilot i zamykanie od środka (za pomocą"guzika" przy klamce) normalnie działało a z kluczyka nie.

Myślę o jakimś fizycznym odłączeniu zamków (kierowcy i pasażera). Nie chcę bawić się przy elektryce.

Nie chce tez wyjąc zamków i zostawić dziur w drzwiach.

Chciałbym jednak, żeby można było w przyszłości ponownie je podłączyć.

Nie chce naprawiać zamka za ok. 100zł ponieważ kolejne jego wyłamanie będzie trwało kilka sekund.

Awaryjnie chciałbym zostawić działający zamek w bagażniku.

Czy ktoś już może coś takiego robił??

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!

Zdjąć tapicerkę i odłączyć cięgno od zamka.

Cięgno najlepiej zdemontować ale przyczepić gdzieś wewnątrz drzwi żeby nie zginęło kiedy komuś przyjdzie do głowy żeby to jednak naprawić. :)

Gość Virgo_

KKK, moglbyś mi powiedziec mniej-wiecej ktore to jest ciegno od zamka i jak je odlaczc co by niczego nie popsuc? Poza "psuciem" zamka ;-)

Jeśi zdejmiesz tapicerkę to sam zobaczysz o co chodzi, nie chcę pisać z pamięci.

Metalowy pręt od wkładki zamka, jest tam chyba plasticzek który należy najpierw odchaczyć z tego cięgna...

Dawno tam nie zaglądałem :)

otwieranie "z kluczyka" nie jest mi już potrzebne,

nie mów hop... w razie rozładowania akumulatora będziesz właził przez bagażnik :) Na szczęście w htb jest to o wiele łatwiejsze niż w sedanie..

Gość Virgo_
otwieranie "z kluczyka" nie jest mi już potrzebne,

nie mów hop... w razie rozładowania akumulatora będziesz właził przez bagażnik :) Na szczęście w htb jest to o wiele łatwiejsze niż w sedanie..

Poradze sobie w razie takiej koniecznosci, a teraz nie moge spokojnie spac ;-)

ja bym jednak wolal ta stowke wyrzucic, chyba ze rozwalka zamka to u ciebie codziennosc :P

Gość Virgo_
ja bym jednak wolal ta stowke wyrzucic, chyba ze rozwalka zamka to u ciebie codziennosc :P

2 wejścia w ciagu 2 tygodni. Moze nie codziennosc ale...

Traktuje to też troche jako zabezpieczenie antywlamaniowe. Bez "przypałowego" wybicia szyby trudniej bedzie wejsc, a zamek zrobie jak jakies luzniejsze funusze pozyskam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...