Gość bindrunius Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Witam wszystkich. Panowie i Panie, postanowuiłem zalogować się na Waszym zacnym forum bo mam nie lada zagwózdkę... Mam możliwość kupienia Nissana Pick Up'a rocznik 2004 silnik 2,5 98 kw 4x4. Auto jeździło u mnie w firmie od nowości, uzytkowane głównie przez jednego kolegę. Niestety jakiś miesiąc temu bokiem wyszedł tłok... Chciałbym poznać Wasze opinie jak szacować ewentualna naprawę i ile wy byście za niego byli gotowi dać. Przebieg jakieś 165000km. Autoryzowany salon Nissana wycenił naprawę 30 tys.!!! Oczywiście gdybym odkupił auto naprawiałbym z elementów używanych. Proszę Was bardzo o odpowiedź. Pozdrawiam i czekam na jakieś konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Ile byśmy za niego dali, jest uwzględnione od wyposażenia, jak golas to nie za dużo I dlaczego nie chcą zrobić go na gwarancji? czyżby nie był serwisowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bindrunius Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Ile byśmy za niego dali, jest uwzględnione od wyposażenia, jak golas to nie za dużo I dlaczego nie chcą zrobić go na gwarancji? czyżby nie był serwisowany? No juz po gwarancji przecież ma 5 lat... A wyposażenie elektryczne szyby,lusterka,podgrzewanie lusterek klimatyzacja... Wart jest 20 tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Tak w skrócie -> http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=66236 -> http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=66388 -> http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=55011 -> http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=32802 itd. itd . :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bindrunius Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Wiem że są takie przypadki...chodziło mi o to za jaka kasę opłaca się to wziąć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Wiem że są takie przypadki...chodziło mi o to za jaka kasę opłaca się to wziąć.. Za używany silnik musisz dać w granicach 6-7 tyś pln, więc reszte policz według cen giełdowych, dodaj z 500 na przekładke i wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Wiem że są takie przypadki...chodziło mi o to za jaka kasę opłaca się to wziąć.. Nie kupuj używanego bo wejdziesz w ten sam kibel Kup nowy 3.0 od Terrano , wrzuć do pickupa i po problemie Info o nowym 3.0 jak będziesz chciał wyślę Ci na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bindrunius Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 OK. Czekam na info co i jak. Przede wszystkim jaka cena i jakie modyfikacje trzeba by zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 bindrunius, Na moje oko 20 tysiaków jest ok ceną Z tym że kolega kupił TITANA za 21 tysięcy z padniętym silnikiem aż się załamałem, sam naprawił i się dzisiaj popłakałem jak go zobaczyłem. Za takie pieniądze ma auto. Pociesza mnie fakt ze pewnie mu spali 30 na 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 OK. Czekam na info co i jak.Przede wszystkim jaka cena i jakie modyfikacje trzeba by zrobić. Pozdrawiam Info masz na Mailu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bindrunius Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 słuchajcie odnośnie tego pick up'a widziałem książkę serwisową ... wszystkie przeglądy robione w ASO Nissan...jest jakaś szansa żeby coś ugrać chodzi mi o tą wadę tego silnika?? Czy to tylko strata czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Tak, normalnie mogą to zrobić. Ja byłem kilka miesięcy temu i poruszałęm ten temat i dowiedziaęłm się, że na tą awarie udzielają gwarancji pogwarancyjnej, jednym warunkiem jest serwisowanie u nich auta. WIęc w tym wypadku normalnie muszą to auto naprawic, z tym że trzeba się upomnieć o swoje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bindrunius Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 biernik, możesz napisać jak argumentowałeś swoje roszczenia?? Jak długo trwały Twoje przepychanki z Dealerem? Czy naprawy powinien dokonać obojetnie jaki salon Nissana czy ten w którym był serwisowany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 bindrunius, ja nie miałem tego nieszczęścia, tylko byłem w innej sprawie, ale z ciekawości chciałem po nr VIN dowiedzieć się,co poprzednik robił. I tak akurat się napatoczył koleś i mi powiedział, żebym się nie martwił bo nissan nie zostawia swoich klientów bez pomocy. POwiedział ze każdy pomimo upływu gwarancji ma prawo do jej naprawy. Idz osobiście i pogadaj tylko poproś kogoś kompetentnego, a nie zwykłego konsultanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bindrunius Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 dzięki chłopaki za podpowiedzi. Decyduje sie kupic to auto. Biernik mówi, że cena 20 tys. OK, do tego mam szanse na naprawę w ramach gwarancji!! Odezwę sie jak będę już mam nadzieje "szczęśliwym posiadaczem" tego auta. Na koniec pytanie jeśli pójdzie nie tak z serwisem i nie będą chcieli naprawic na gwarancji.. Jaki silnik najlepiej ten 3.0 tdi od Terrano czy 2,7tdi tak żeby było jak najmniej babrania sie? doradźcie jeszcze to Panowie biernik i OFF-ROADER. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Jaki silnik najlepiej ten 3.0 tdi od Terrano czy 2,7tdi tak żeby było jak najmniej babrania sie? doradźcie jeszcze to Panowie biernik i OFF-ROADER.Pozdrawiam Oba silniki są ok ... 3.0 chodzi wiecznie w Terrano i w D22 w Australii [ nie mylić z silnikiem 3.0 Patrola ] 2.7 to nic innego jak ucięty o dwa tłoki silnik TD4.2 oba są pozbawione wad fabrycznych Wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bindrunius Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Skrzynia pasuje czy jakies modyfikacje wskazane? OFF-ROADER masz jakiś dobry warsztat, który by wykonał taki zabieg bez niespodzianek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Skrzynia pasuje czy jakies modyfikacje wskazane?OFF-ROADER masz jakiś dobry warsztat, który by wykonał taki zabieg bez niespodzianek? Pozdrawiam Skrzynia pasuje Trzeba zrobić lekkie modyfikacje doprowadzenia powietrza do intercoolera Mam taki warsztat , specjalizują się w przekładkach ... Mi wrzucali 4,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bindrunius Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 możesz podać jakiś kontakt do tego Twojego warsztatu? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 a 4.0 benzynke z navary usa do pickup usa zamiasat 3.3 dalo by sie?? masz jakas wiedze w tym temacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Trzeba byłoby pomierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 nie no zmiescic to sie i zmiesci ale czy zachodu duzo ze swapem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bindrunius Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Cienko z tą operacja...za dużo babrania z elektryką i innymi takimi...na razie zwróciłem się o Nissan Polska o naprawę w ramach gwarancji na ten wadliwy silnik.Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi