Gość andriejewicz Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć, ale za zderzakiem przednim idzie taka "pętla" z aluminiowych rurek.(dokładnie między zderzakiem a chłodnicą). mniej więcej na wysokości prawej lampy jest taki cybancik. kapie mi z niego płyn... moje pytanie brzmi: co to za płyn i jak to wymienić. czy łatwo (to zrobię sam) a jeśłi nie to ile to może kosztować w warsztacie... jeśli wiecie o co chodzi , to proszę o odpowiedzi. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam andriejewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabek Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 to są zdaje się przewody od klimatyzacji. samo uzupełnienie raczej nie będzie miało sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andriejewicz Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 co ciekawe ja nie mam klimy w aucie proszę o więcej sugestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabek Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 no to faktycznie ciekawe a gdzie te przewody dochodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andriejewicz Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 z tego co zaobserwowałem to dochodzą do zbiornika z jakimś płynem po prawej stronie... ale pewności nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabek Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 popatrzę u siebie... na ten moment to z prawej strony jest zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodzącego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 bo to przewody od ukladu wspomagania kierownicy,takie ala chlodzenie,wymin ten cybant na normalna opaske,dobrze skrec,dolej plynu do wspomagania i ciesz sie z dalszej jazdy :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żyzny Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 andriejewicz, Przeczytaj co jest napisane na zakrętce od tego zbiorniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andriejewicz Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 dzięki jswistow tak zrobię... jeszcze jedno pytanie. czy płyn od wspomagania jest jakiś uniwersalny? czy jakiś specjalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 dextron ATF III (kolor czerwony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Te rurki to chłodnica od układu wspomagania kierowniczego. "Płyn" to olej do przekładni kierowniczych. Niby skąpi taksiarze leją tam płyn hamulcowy DOT4 i też jeżdżą, ale nie polecam takich oszczędności. Zmień opaskę na nową i uzupełnij oliwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi