Gość mpu Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Cześć, Na początek chciałbym się przywitać, ponieważ jestem tu nowy Mam mały problem Kupiłem niedawno Almere N16 z silnikiem diesla 2.2. Była po lekkiej stłuczce więc klima nie chodziła. Pojechałem, sprawdziłem szczelność, napełniłem i wszystko było ok..... do czasu aż wyjechałem poza miasto. Okazało się że klima chodzi świetnie, ale po przekroczeniu pewnej prędkości ( ok 90 km/h ) przestaje chłodzić. Jak tylko zwolnię...znowu chłodzi bardzo dobrze. Jest to niezależne od obrotów. Szukałem już na forum ale podobnego problemu nie znalazłem. Proszę więc bardziej doświadczonych użytkowników o pomoc. Pozdrawiam Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Jedyne co mi przychodzi do głowy, to sterowanie wiatrakami od pewnej prędkości, musiałbyś poszukać w manualu. Zamieszczałem też kiedyś na forum fragment z odpowiednimi rysunkami dot. sterowania wentylatorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martib Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Moze czujnik temperatury ? Nie wiem czy to ma jakis zwiazek ale moze podczas jazdy bardziej chlodzi z przodu samochod i moze dlatego nie wlacza sie klima ? To climatronik ? czy zwykly manual ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpu Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Jest najzwyklejszy manual Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.