klonek Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 siedzac w aucie i ruszajac lewarkiem w prawo czuc opor i wszystko jest sztywne natomiast ruszajac w lewo lata jak chce jest strasznie luzny do tego jak sie nim rusza w prawo i w lewo slychac jak sie o cos ociera pod podwoziem w okolicy wysokosci lewarka taki metaliczny dzwiek do biegow zadnych zastrzezen wchodza elegancko co to moze byc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Poszukaj dobrego mechanika, prawdopodobnie poszła sprężynka przy lewarku. Naprawa niedroga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jar Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 qrde, też mam luźny lewar ale już się przyzwyczaiłem. Ten dźwięk przy poruszaniu lewarkiem na luzie też mam... to pewnie sprężyna sobie lata i stuka o coś Jak będę miał warunki (kanał, podnośnik) i trochę weny to odkręcę osłonę katalizatora i zobacze jak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Bankowo sprężynka. U mnie urwała się ona i 'dyndała' ocierając o osłone wydechu. Wykręciłem osłone (5 śrub - 4 do podwozia, 1 łącząca kolejną osłonę), podmieniłem sprężynke i jest ok. Jest opór jak się rusza lewarkiem w lewo, oraz nic nie ociera. Robota na 15-25 min (pod warunkiem iż ma się kanał) Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klonek Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 mozna dokupic sama sprezyne?? czy trzeba cos wymodzic samemu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Ja akurat miałem takie szczęście że znalazlem identyczna sprezynke w garazu Wiec na pewno będzie dostępna ;-) wezmiesz stara na wzor - i poszukasz Tak wygląda ta sprężynka po zdjęciu osłony wydechu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a6abd923ed569df7.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 A gdzie plus(pomógł) za rozwiązanie zagadki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.