Gość jager79 Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Panowie! Pytanie na temat oznaczeń w skrzyni typu np 50Y, 62Y itp Muszę kupić skrzynie (jest pęknięta), sprzedawca zapytał się jeszcze o oznaczenie typu 50Y czy 51Y itp. Opis ten znajduję się w środku skrzynki w okolicy mechanizmu różnicowego. Do mojego silnika GA16DE rocznik 94 N14, jak narazie znalazłem 6 typów, ja mam 62Y. A takiej używanej do mojego jeszcze nie znalazłem. Co to jest za oznaczenie?? Czy mogę dać np 50Y czy 51Y lub inne? Znalazłem opis, tam jest ogólny typ RS5F31A http://www.nissanklub.pl/...pic.php?t=47494 i jest link do pliku xls. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 jager79, jeśli to jest symbol "bity" ,to zwracaj na niego uwagę,a jeśli to symbol z formy to się nie przejmuj ,bo to jest symbol partji odlewniczej obudowy .I zależy to głównie od wytwórni jaki symbol jest lany na wewnętrznej stronie odlewu. RS531A tego szukaj i czy to będzie 50Y czy 62Y wewnątrz to nie ma znaczenia. RS531A określa typ ,model i przełozenia tej skrzyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciapek Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Witam, u siebie nie znalazlem oznaczenia skrzyni "RS....." tylko numer 'bity' jest to ciag 7 cyfr i 2 litery na końcu. Po obrazku nizej stwierdzam ze jest to skrzynia RN4F30A lub RS5F30A. Obrazek jest z manuala. Natomiast z katalogu valeo wynika ze jest to RS5F31A Ps. Silniczek ze 100nx Bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.