darek101120 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Jakie żaróweczki siedzą w podświetleniu przełączników nawiewu???? W liczniku są W5W, w przyciskach te miniaturki z wąsem a nie pamiętam jakie są w pokrętłach nawiewu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bent Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 u mnie są 1 watowe, niebieskie, ale ze względu na koszty kupiłem białe i pomalowałem pisakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek101120 Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 1W to moc a ja pytam o symbol tych żarówek bo nie wiem jakie kupić W5W czy te malutkie z wąsami ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRAZIG Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 darek101120, Nie pamiętam symbolu ale jeżeli wymieniałeś żaróweczki w zegarach to powiem Ci że w nawiewach sa identyczne jak te co podświetlają zegarek LCD, przebyte kilometry LCD, temp silnika i wskaźnik baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Dokładnie znajdują się tam W5W, te małe żaróweczki bez "wąsów" montowane na wcisk z niebieskim kapturkiem. Aby je wymienić trzeba wyjąć radio i cały plastik z konsoli środkowej, żaróweczki są dwie, wciśnięte od góry między pokrętłami a mocowane są do dwóch przewodów które się wyjmuje z konsoli przekręcając o pół obrotu. Sam ostatnio przerabiałem to praktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek101120 Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Grimm czyli mam kupic 2 zarówki W5W takie jak postojówka w reflektorze??? Te zarówki też maja kapturki niebieskie???? jak rozwiązałeś sprawe białego koloru??/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 darek101120 musisz kupić 2 żaróweczki W5W 1,2W 12V takie małe z "nóżkami" przylegającymi do żarówki montowane na wcisk. Nie miałem problemu ze zdjęciem starych niebieskich kapturków, więc kupiłem normalne białe żaróweczki za 2.50, przełożyłem i jest git Jeśli by się kapturki zniszczyły to możesz kupić nowe ale z tym jest zawsze problem, lepiej w zamian kupić żaróweczki niebieskie, mają mocniejsze światło od zwykłych ale za czarną osłoną pokręteł regulacji nawiewu różnica światła będzie mało zauważalna. Powodzenia w majsterkowaniu :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LeszekSKC Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 To nie sa W5W !! to sa te male T5 takie jak w LCD. W5W sa w obrotomierzu i predkosciomierzu, a w LCD i tych wszytkich kontrolkach sa T5/R5 ! zmienialem podajze wczoraj wiec pamietam a w guzikach od klimy i od wewnetrznego obiegu sa calkiem malutkie nie wiem co to za rodzaj nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek101120 Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Dzieki wielkie teraz juz jestem mądry dzisiaj sie zabiore za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Przerabiałem w tym tygodniu wymiane jednej żarówki. Wyjąłem starą, poszedłem do ojca garażu i znalazłem taką (można iść z żarówką do sklepu i dobrać). Kapturek przełożyłem na nową bez problemów. Problem powstał gdy chciałem zamontować żarówke. Wyleciała mi z wtyczki i wpadła do środka obudowy pokręteł. 2 dni próbowałem wyjąć jakoś pensetą, porozkręcać żeby był lepszy dostęp, ale nic z tego nie wyszło. Spsób okazał się prosty. Napisze może się komuś przyda: -dkręcić 2 śrubi pod pokrętłami, -śrubokrętem podważyć i ściągnąć pokrętła, -wyjąć żaróweczke pensetą. 5 minut roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysenko71 Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Panowie, chciałem wymienić żaróweczke podświetlającą półeczke pod pokrętłami nawiewów wymontowałem żarówke była mała bez wąsów z niebieskim kapturkiem chyba na wcisk, pisze chyba bo jak poszedłem do sklepu po żarówke razem ze starą żarówką i oprawką to mi koleś powiedział że ukręciłem tę zarówke i że on takich żarówek nigdy niewidział, czy te żaróki faktycznie są na wcisk czy może mam kupić żarówke z całą oprawką, stara żaróweczka po wyjęciu już niechce się spowrotem wcisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikerenko Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Przerabiałem w tym tygodniu wymiane jednej żarówki. Wyjąłem starą, poszedłem do ojca garażu i znalazłem taką (można iść z żarówką do sklepu i dobrać). Kapturek przełożyłem na nową bez problemów. Problem powstał gdy chciałem zamontować żarówke. Wyleciała mi z wtyczki i wpadła do środka obudowy pokręteł. 2 dni próbowałem wyjąć jakoś pensetą, porozkręcać żeby był lepszy dostęp, ale nic z tego nie wyszło. Spsób okazał się prosty. Napisze może się komuś przyda: -dkręcić 2 śrubi pod pokrętłami, -śrubokrętem podważyć i ściągnąć pokrętła, -wyjąć żaróweczke pensetą. 5 minut roboty. Oooo dobrze, że mówisz bo ostatnio montowałem diode T5 i cholera okazała się za wąska w mocowaniu i spadła z wtyku do gniazda i teraz się tam telepie. Nigdzie nie mają żaróweczek z kapturkami. Padła mi żarówka w LCD w zegarach i musiałem przełożyć dwie żarówki z nawiewów do licznika a z nawiewami kombinowałem. Teraz mam zwykłe żarówki bez żadnej osłonki ale jest takie żółte mocne światło, wkurza mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 No ja u siebie zmieniałem żarówki na diody niebieskie. Moje stare żarówki były w wiekszości po pszepalane. Zmieniłem na diody tam gdzie jakie powinny byc. I podoba mi sie to . Ostatnio tzn jakis cas temu migała mi jedna dioda w pokrętłach i zabierałem sie do tego długo. Myślałem że bede musiał rozbierać cały panel. A tutaj wyjałęm radio i miałem dojscie do wymiany.I zajeło mi to kilka minut roboty. Nie miałem akurat niebieskich takich w zapasie i wstawiłem białe. Aby coś świeciło. Miga mi na podświetleniu zegara. Tez bede ja wymieniał. Może sie skusze i wstawie sobie tam białe diody. Tak żeby może sprawdzić jak to bedzie wygladałeo i może zostawie. Chyba że zamienie na niebieskie jak mam . tutaj mam wrzucone fotki swoje i można sobie obejrzec inne kolory jak kto chce i lubia http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/5880-tuning-optyczny/ a tutaj wiecej o żarówkach itp http://forum.nissanklub.pl/index.php/forum/37-tuning-optyczny/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi