Domiss Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Ustawnienia czego?? mozna zmienic przy czyszczeniu przepustnicy?? Jak się jest niezgrabnym itp itd to można przestawić jedną część, to się chyba nazywa silniczek krokowy, ale skoro silnik chodzi równo i się nie dławi to z tym jest ok .i chyba podkecal jej obroty, czy ma to jakies większe znaczenie?? Może mieć niewielkie znaczenie na spalaniu (tym większe im więcej stoisz w korkach). W trakcie jazdy nie ma znaczenia - reguluje się tylko prędkość wolnych obrotów, czyli obrotów na luzie bez gazu, że tak się wyrażę - a to w praktyce ma miejsce tylko na postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uciu Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 u mnie micra po rozgrzaniu silnika też czasem chodziła jak traktorek, a właściewie klekotała jak stary diesel. Mechanik szukał długo powodu aż znalazł - wymienił pompe oleju i jak reką odjął. Po prostu miała za duże luzy i nie nastarczała podawać oleju. MIełam gdzieś nagrany filmik, który pokazywałem mechanikowi z tym stukotem. Jesli uda mi się go znaleźć (nie daje gwarancji, że się uda) to podam linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi