Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N-15] Kąt wyprzedzenia zapłonu

Rufio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Proszę o pomoc w ustawieniu kąta wyprzedzenia zapłonu . Na kole pasowym jest sześc znaków i nie wiem którego mam się trzymać. Pozdrawiam.

Potrząc na koło pasowe o przodu to drugi znak od lewej to jest połozenie tłoka w GMP czyli punkt zerowy i tego sie trzymaj ( przed jaką kolwiek regulacją zapamiętaj ustawienie zapłonu takie jakie masz obecnie)

Dzięki za zainteresowanie michal801. A jeżeli chodzi o opcje SZUKAJ to na forum nie ma informacji w jaki sposób ustawić prawidłowo zapłon, a dokładnie gdzie na kole pasowym jest znak odpowiadający 10±2° ,w instrukcji też takich informacji nie ma.

• 1 rok później...

Tylko pamietaj ze ta wartosc kata ktora podales ma byc nierzona na biegu jalowym przy odlaczonym zlaczu czujnika polozenia przepustnicy

Manual str.63

1. kreska to -5 stopni

2. GMP

3. +5

4. +10

5. +15

6. +20

Oczywiscie patrząc od przodu samochodu

Pozdr.

W moim aucie wyglada to inaczej, lecz idzie sie odnalezc z tymi znaczki. U mnie sa naciecia.

Rozrzad jest zle ustawiony. Wiec ustawienie tego na te znaczki bylo bez sensu. Po paru roznych probach, podlaczylismy sonde do wydechu, i ustawilismy tak aby bylo najmniejsza zawartosc syfu - najlepsze spalanie.

Czy to ma sens ?:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...