Rufio Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Witam. Proszę o pomoc w ustawieniu kąta wyprzedzenia zapłonu . Na kole pasowym jest sześc znaków i nie wiem którego mam się trzymać. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Potrząc na koło pasowe o przodu to drugi znak od lewej to jest połozenie tłoka w GMP czyli punkt zerowy i tego sie trzymaj ( przed jaką kolwiek regulacją zapamiętaj ustawienie zapłonu takie jakie masz obecnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Rufio, używaj opcji SZUKAJ ten temat był posruszany już milion razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio Opublikowano 15 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Dzięki za zainteresowanie michal801. A jeżeli chodzi o opcje SZUKAJ to na forum nie ma informacji w jaki sposób ustawić prawidłowo zapłon, a dokładnie gdzie na kole pasowym jest znak odpowiadający 10±2° ,w instrukcji też takich informacji nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość clooks Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Gdzie dokaldnei znajduja sie te znaczki ? Nic u mnie nie ma, albo nie widze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Tylko pamietaj ze ta wartosc kata ktora podales ma byc nierzona na biegu jalowym przy odlaczonym zlaczu czujnika polozenia przepustnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość clooks Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Dobrze, lecz gdzie dokladnie one sie znajduja? prosze o photo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Manual str.63 1. kreska to -5 stopni 2. GMP 3. +5 4. +10 5. +15 6. +20 Oczywiscie patrząc od przodu samochodu Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość clooks Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 W moim aucie wyglada to inaczej, lecz idzie sie odnalezc z tymi znaczki. U mnie sa naciecia. Rozrzad jest zle ustawiony. Wiec ustawienie tego na te znaczki bylo bez sensu. Po paru roznych probach, podlaczylismy sonde do wydechu, i ustawilismy tak aby bylo najmniejsza zawartosc syfu - najlepsze spalanie. Czy to ma sens ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.