Gość ZaMi Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Witam kolegów i koleżanki Jak widać jestem nowy na tym forum ponieważ od niedawna jestem póki co szczęśliwym posiadaczem Primery. Autko kupiłem przypadkiem ,gdyż na początku wcale nie brałem pod uwagę tego auta, poprzednie moje autko to Honda Civic, autko świetne, bezawaryjne i w ogóle ale niestety leciwe i z tego powodu zapadła decyzja o zmianie. Oczywiście miał być japoniec i na początku poszukiwałem accorda, potem namiętnie szukałem toyoty avensis, aż przypadkowo na allegro znalazłem swojego obecnego Nissanka. Zobaczyłem obejrzałem (nie ukrywam napaliłem się)znalazłem pewne niedociągnięcia, pomyślałem i nabyłem:) Póki co nie żałuję, są pewne rzeczy do ogarnięcia ale wiadomo auto nie nowe więc coś tam trzeba naprawić. A teraz słow kilka o autku: Nissan Primera P11.144 (o ile dobrze juz rozszyfrowałem oznaczenia Nissana) rok produkcji 2000r. czarny sedan silnik SR20DE (nie wiem dokładnie która odmiana) 103kW/140 KM Przebieg 120 tys km Wersja COMFORT (wg poprzedniego własciciela) - ksenony - 4x el. szyby - 4x airbag - beżowy welur - skórzana kierownica i lewarek zmiany biegów - klimatronik - komputer pokładowy - drewniane elementy wykończenia wnętrza - fabryczne radio+ zmieniarka na 6CD w bagażniku - centralny zamek z immobilaiserem - alufelgi 15" Ronal obecnie z oponkami 195/60 Hancook Obecnie zamontowana włoska instalacja sekwencyjnego wtrysku gazu. Do zrobienia: - popsuty "brzęczyk" włączonych świateł - pęknięty ząbkowany pieścień od ABS - wymiana końcowego tłumika - wymiana filtra przeciwpyłkowego A oto kilka fotek mojej nyski: Z góry dzięki za opinie zarówno pozytywne jak i negatywne Pozrawiam ZaMi PS Chetnie spotkam się z Nissanomaniakami z Białegostoku i okolic, pisałem juz nawet o jakims spocie ale zero odzewu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kriczer Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Ładne autko nie ma to tamto Planujesz wykrzesać jakąś większą moc czy seria? :? P.S. Jeśli można, to ile pieniążków Cie Prima kosztowała?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Jesli Cię to bawi to ze 144 można sporo wykrzesać. Zobacz tematy Bąbla i Zuru w projektach i prezentacjach. Pozdro od czerwonej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kubek Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 śliczne auto gratuluje!! Tak mi się coś wydaję , że Cie chłopaki z NPT wciągną w tjuning tej bryczki. BEZAWARYJNOŚCI życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rychuo@wp.pl Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 jestem za małym spocikiem w Białymstoku. Trzeba sie tylko dogadać. Kiedy i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZaMi Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Dawno sie nic w temacie nie działo, a to zawsze się mści. Dziś moja Prima dostała mały tuning- strzał w tył od Opla Vectry C:( Ja wyhamowałem i nie uderzyłem na śliskim w BMW przede mną, niestety koleś za mną juz tego nie zrobił i wyniku tego mam połamany zderzak tył, wgiętą klapę oraz tylna część błotnika oraz z przodu uszkodzony zderzak i brak spryskiwacza w zderzaku:( (po uderzeniu w tył posunęło mnie do przodu na w/w BMW). Koleś z BMW po oględzinach stwierdził, że nic mu się nie stało pojechał dalej, a ja i sprawca z VC parking policja itp. Finał koleś uznany za sprawce 300zł mandatu i oświadczenie od policji o zdarzeniu. Niezły prezent na święta:( Pozdro Michał ZaMi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Dawno sie nic w temacie nie działo, a to zawsze się mści. Dziś moja Prima dostała mały tuning- strzał w tył od Opla Vectry C:( Ja wyhamowałem i nie uderzyłem na śliskim w BMW przede mną, niestety koleś za mną juz tego nie zrobił i wyniku tego mam połamany zderzak tył, wgiętą klapę oraz tylna część błotnika oraz z przodu uszkodzony zderzak i brak spryskiwacza w zderzaku:( (po uderzeniu w tył posunęło mnie do przodu na w/w BMW). Koleś z BMW po oględzinach stwierdził, że nic mu się nie stało pojechał dalej, a ja i sprawca z VC parking policja itp. Finał koleś uznany za sprawce 300zł mandatu i oświadczenie od policji o zdarzeniu. Niezły prezent na święta:( Pozdro Michał ZaMi oj jaki niefart-ciesz się że nie ty jesteś sprawcą[ja miałem mniej szczęścia we wtorek rano-stilo chciało żebym w dupsko je pocałował] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NadiR Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) No najgorsze, że jak "dzwonisz" komuś w tyłek to i tak zawsze jest Twoja wina. PS. bardzo ładna i przyjemna ta 144 zawsze myślałem, że jak już P11 po lifcie to tylko czarna/bardzo ciemna pozdro i gratuluje słusznego wyboru motorowni Edytowane 22 Grudnia 2009 przez NadiR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZaMi Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Ale to na szczęscie nie ja wjechałem tylko mi wjechano i robimy z kasy OC sprawcy- przód też bo to w wyniku jego uderzenia w tył ja uderzyłem w pojazd przede mna:) W czartek rano wycena rzeczoznawcy...ciekawe co powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NadiR Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Ale to na szczęscie nie ja wjechałem tylko mi wjechano i robimy z kasy OC sprawcy- Wiem, wiem, pisałem w innym kontekście, mówiąc ogólnie w każdym takim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Przykre... ''samochod''sprawcy nie jest zaskoczeniem bo tam hamulec ma inna zasade dzialania ,zahamujesz to zacznie wkoncu przyspieszac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stapcio Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Piękna Primera... Miałem ten model tylko ze w sporcie. Fajnie się latało, ale jednak serce mi bliże wersji GT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi