Pilot9314 Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Mam pytanie czy ktos wie jak zmienić ta gumke od tylnej klamki tzn. od klapy bagażnika bo mi odpadła a jak próbowałem ja wyciagnac to ułamałem kawałek plastiku w rogu tej klamki ....prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Jak możesz to zrób fotke to ci jakoś pomoge bo niemoge załapać o jaką gumke chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 chodzi mi o tą klamke która widac nad kamerą [ Dodano: Nie 17 Maj, 2009 15:09 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Z tego co się dowiedziałem z manuala do P12 to najpierw musisz zdiąć osłone plastikowe jak na foto (nr 4) następnie odktęcić śruby i wyjąć ten plastik pod tablicą rejestracyjną foto poniżej i dopiero wtedy możesz wyjąć sam przełącznik i wymienić gumke. A może da się wyjąć przełącznik po zdięciu osłony plastikowej. W nissanach spinki trzymają dość mocno tagże uważaj żeby nie połamać czegoś ja sobie odchylałem troche plastik i wkrętakiem troche podważałem. W micra musiałem zdiąc tą plastikową listwe do wymiany tego przełącznika no i oczywiście osłone plastikową i wyłącznik był przykręcony na dwa wkręty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość VADER Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Witam Na forum jestem nowy, trochę szukałem jednak nic nie znalazłem, więc spróbuje się podłoczyć do tematu. Mam problem z otwieraniem tynej klapy w p12 kombi, wczoraj działało normalnie ,a dzisiaj ani drgnie, żaden przycisk jej nie otwiera chociaż coś tyka w klapie w czasie naciskania, można ją otworzyć tylko mechanicznie od środka, jest to trochę uciążliwe. Jeśli ktoś z was miał podobny problem, prosiłbym o radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 być może zaciąl sie elektromagnes jeśli coś pyka ... ja miałem nieco inny problem że zaciął mi sie kiedy klapa była otwarta i nie dało sie jej zamknąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość VADER Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Jest jakiś sposób żeby go odblokować? Czy trzeba wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 nie sadze zeby trzeba było go wymieniac jezeli faktycznie sie zaciał a klape da sie otworzyc tak jak mówisz to wystarczy srubokretem spróbowac odepchnać jezeli sie nie da to trzeba wykręcać zamek albo odpiąc akumulator [ Dodano: Nie 17 Maj, 2009 22:09 ] chociaz nie sadze ze po odpieciu akumulatora pusci najlepiej by było wtedy kabel od zasilania wypiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość VADER Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Qrcze coś mnie wywaliło jak pisałem. Sprawa załatwiona, problemem okazał się kawałek ułamanego pastiku który utknął w zamku i elektromagnes niemógł sobie z nim poradzić. Dziękuje za naprowadzenie na dobry tor. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek1695 Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Mam pytanie doPilot9314. Kolego gdzie można dostać tę osłonke klamki tylnej klapy. Bo moja sięcała rozsypała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 ja ta wyciałem ze starej detki na wymiar ale bezproblemu mozna dostac w ASO i to chyba jeszcze trzeba czekac bo na allegro nigdzie nie widziałem :/ u mnie sie tylko przetarła wiec bede ja podklejał od wewnatrz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi