Gość mjk Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 wymieniłem w lutym żarówkę i wczoraj patrzę już spalona niedługo siądzie druga - kolejnie pewnie będę musiał wymienić również żarówki ok "krótkich"... jaki może być powód? (PS - już 3 wymieniłem krótkie ale myślałem, że ja coś sprawiłem źle - ale nie!) a auto mam od września - lekko przy często wymieniam piszę, bo bie znalazłem takiego problemu na Forum - jeśli jest to sorry że zaśmiecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Wkładałeś żarówki zwykłe czy ledy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mjk Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Wkładałeś żarówki zwykłe czy ledy? W5W zwykła wciskana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żyzny Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 mjk, podjedź do elektromechanika i niech sprawdzi alternetor moze regulator napięcia padł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Jakby regulator napięcia padł to by paliło i inne, ale i samemu warto sprawdzić multimetrem napięcię na wyjściu aku, potem ładowania i napięcie pod obciążeniem. Jeśli zawsze pada w tym samym gnieżdzie to mogą być styki zaśniedziałe co prowadzi do większego poboru prądu i nagrzewania żarówki, co skutkuje krótszą jej żywotnością, albo same żarówki są felerne i zleżałe, a akurat masz z jednej paczi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mjk Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 dobre z tym gniazdem zaśniedziałym. dziś będę traktował odpowiednio styki. w wekend pomierzę (zgodnie z sugestiami) napięcie a jak nie pomoże to sprawdzę regulator ps. pali mi tylko postojówki (przód) ew podejrzewał lewą od mijania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mjk Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 ps. zrobiłem porządek z niestykającymi stykami w pozycyjnych (mam nadzieję, że właśnie taką awarię miałem) - ostatnio to samo zrobiłem i w światłach mijania.... bo mi cholera spaliła (po pół roku świecenia Philipsem H7) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.