Gość Marcus65 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Jaki kolor powinien niespracowany mieć olej w skrzyni automatycznej? Pozdro Marcus [ Dodano: Wto 19 Maj, 2009 23:07 ] I jeszcze jedno: jak się pewnie domyślacie z mojego wcześniejszego pytania, sprawdzałem poziom oleju w skrzyni. Okazało się, że jest go tyci tyci, ledwo na koniuszku bagnetu. I czy to może być powodem wyraźnego szarpania przy włączaniu R i D? Po prostu czuje się, że porusza się cały samochód. No i na dodatek czuć lekką, ale wyraźną wibrację i takie ciche buczenie. Pozdro Marcus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 w maximie sprawdza sie poziom oleju na pracujacym silniku, i na biegu D. no i ktos musi siedziec w aucie i trzymac go na hamulcu. kolor powinien byc rozowawo czerwony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcus65 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Sprawdziłem w sposób opisany w serwisówce. Wskazania takie same - poziom oleju o wiele za niski. No i teraz ponawiam pytanie, czy może to być przyczyną opisanych objawów z szarpaniem? Nie pytam co zrobić, bo to raczej oczywiste. Ale tu kolejne pytanie: czy oleje poszczególnych producentów, o ile tylko spełniają normy Dexron III, są mieszalne? Pozdro Marcus [ Dodano: Sro 20 Maj, 2009 00:31 ] A może, dla pewności, lepiej wymienić całość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Sprawdziłem w sposób opisany w serwisówce. Wskazania takie same - poziom oleju o wiele za niski. No i teraz ponawiam pytanie, czy może to być przyczyną opisanych objawów z szarpaniem? Nie pytam co zrobić, bo to raczej oczywiste. Ale tu kolejne pytanie: czy oleje poszczególnych producentów, o ile tylko spełniają normy Dexron III, są mieszalne? Pozdro Marcus [ Dodano: Sro 20 Maj, 2009 00:31 ] A może, dla pewności, lepiej wymienić całość? Ja bym nie kombinował, wymienił całość łącznie z filtrem i tyle. Skrzynia to delikatny podzespół i drutowanie jej potem sporo kosztuje. Szarpanie jest jak najbardziej związane z za niskim poziomem oleju . Poczytaj troche tą stronke, rozjaśnisz sobie temat ASB -> http://olczak.home.pl/vademecum/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Olej niespracowany, a kolor jego bordowy, czerwony, bez brązowego. Gdy zaczyna brązowieć - trza wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcus65 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Byłem w ASO, sprawdzili poziom, trochę dolali, ale nie było tak źle, jak sądziłem. W każdym razie chyba lepiej będzie jak pojadę na diagnostykę. Choćby dla swietego spokoju. Polecono mi firmę Samko na Połczyńskiej w Wawie. Zna ją kto? Pozdro Marcus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Polecono mi firmę Samko na Połczyńskiej w Wawie. Zna ją kto? Pozdro Marcus Jeżeli mają takie zaplecze , zasób części i wiedzy jak ich filia w Rostkach koło Węgrowa, to z całą odpowiedzialnością polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Polecam Rostki - taniej wychodzi i potrafią się pochylić - mniej klientów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcus65 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 No i chyba masz rację. Na Połczyńskiej, owszem zainteresował się moją Maxi jakiś gość, ale tylko wsiadł, powajchował i stwierdził, że wszystko jest w porzo - przynajmniej jak na jego gust. No i ok, może i ja jestem przewrażliwiony. Wszak to mój pierwszy automat. Ale pojechałem tam po to, żeby podpięli mi skrzynkę pod kompa i to bynajmniej nie za friko. Ale spoko, skoro mają tyle roboty - faktycznie, parking pełen - to ja im się narzucał nie będę ze swoją marną stówką. :fuckyou2: Śmignę do Rostków, daleko nie jest. Pozdro Marcus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.