Gość Pawel_1007 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Krótko i na temat: Potrzebuję dobrej uszczelki pod głowicę do n16 2.2 di Znalazłem już elringa za 190 zł i "oryginalna" w salonie nissana za 220zł Którą lepiej kupić? Czy możliwe jest, że elring jest lepszy od oryginału? Facet w salonie nie chciał mi nic powiedzieć o narodowości czy marce uszczelki Powiedział tylko, że oryginał Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 nie ma cześci oryginalnych,są po prostu pakowane w opakownia z napisem nissan itd.a produkowane dla nissana przez różne firmy i trafiające na pierwszy montaż,erling to pożądna firma,wybór należy do Ciebie, :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 jswistow ja obecnie mam elringa i mając w ręce byłem zaskoczony jakością wykonania oraz użytymi materiałami. Od razu widać że to nie jakieś gówno. Lecz decyzja należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 o to właśnie mi chodzi,to że część oryginalna to nie znaczy że lepsza,mam na co dzień z tym do czynienia,podam przykład na samym sobie,szukałem do swojej primerki oringu do aparatu zapłonowego,w nissanie zaśpiewali mi 30 zł,musieli by sciągać (ok 3 dni) no i musiał bym jechac po niego do Lublina bo u mnie w Zamościu nie ma Nissana,na forum poszukałem jaki wymiar ma ten oring,kupiłem u siebie za złotówke,jak do tej pory przecieku nie ma,a za opakowanie nissana nie usmiecha mi się płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel_1007 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Już chciałem zamawiać elringa a tu sprzedawca mnie informuje że nie ma i że erling w ogóle nie produkuje uszczelek do tego silnika:/ Wześniej mu się coś pomyliło bo myślał, że mam N15... Znalazłem w związku ztym w innym sklepie uszczelkę firmy takoma za 165 zł jednak nic wcześniej o tej firmie nie słyszałem-Czy może mnie ktoś oświecić czy to jakieś g... czy coś wartego uwagi? Druga sprawa: Nie wiem jak odczytać jaka gruba była poprzednia uszczelka -na krótszym boku ma 3 zęby, a na dłuższym dwa... (nie wiem na które mam patrzeć ) Dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 tu masz dane uszczelki firmy AJUSA,faktycznie erling jej jeszcze nie robi AJUSA 10145600 Uszczelka głowicy cylindrów Ograniczenia Średnica [mm]: 86,5 Ilość wycięć/otworów: 1 Szerokość [mm]: 174 Długość [mm]: 417 Grubość [mm]: 0,8 AJUSA 10145610 Uszczelka głowicy cylindrów Ograniczenia Średnica [mm]: 86,5 Ilość wycięć/otworów: 2 Szerokość [mm]: 174 Długość [mm]: 417 Grubość [mm]: 0,83 AJUSA 10145620 Uszczelka głowicy cylindrów Ograniczenia Średnica [mm]: 86,5 Ilość wycięć/otworów: 3 Szerokość [mm]: 174 Długość [mm]: 417 Grubość [mm]: 0,86 AJUSA 10145630 Uszczelka głowicy cylindrów Ograniczenia Średnica [mm]: 86,5 Ilość wycięć/otworów: 4 Szerokość [mm]: 174 Długość [mm]: 417 Grubość [mm]: 0,89 AJUSA 10145640 Uszczelka głowicy cylindrów Ograniczenia Średnica [mm]: 86,5 Ilość wycięć/otworów: 5 Szerokość [mm]: 174 Długość [mm]: 417 Grubość [mm]: 0,92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel_1007 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 no to sprawdzę jutro dokladnie wymiary tej uszczelki, o ile ta zamontowana u mnie to ajusa? Nie ma żadnego logo na niej...A czy w ogóle produkują ją jakieś inne firmy godne polecenia? Bo gdzie nie zadzwonie słyszę tylko ajusa:/ No i ostatnio ta takoma ale to też nie wiadomo co to jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Ajusa możesz spokojnie zakładać,jak masz zamiar planować głowicę to się upewnij czy dostepne są wszystkie grubości byś póżniej nie miał zoonka jak któraś będzie niedostępna Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel_1007 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 głowicę już mam splanowaną a co do firmy ajusa to już za dużo negatywnych opinii się nasłuchałem żeby wrzucić to coś do mojego silniczka Na razie poszukuję dalej, ale jeśli w przeciągu godziny żadnego dobrego zamiennika nie dostane to będę musiał zamówić oryginał za 220 ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MICHOO Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 To jakiej w końcu firmy są te uszczelki Erling czy Elring bo znalazłem do mojego woza za 100pln elringa?? ktoś się orientuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojak85 Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Tak jak napisałeś Elring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi