Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Uszczelniacze zaworów

extradd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Czy ktoś już podjął się wymiany uszczelniaczy zaworów w swojej bryczce?Pytam gdyż dobra jest dla mnie każda uwaga i wskazówka.Może jeszcze dzis zacznę wymianę i co najważniejsze robię bez demontażu głowicy. :P

uszczelniacze.th.jpg

Z tego co pamiętam sznurek wymieniał uszczelniacze bez zdejmowania głowicy w swojej starej primierze 1,6 . Zapytaj się jego

Wiec nie odbyło sie bez użytku kompresora, jedna świece musialem przerobic i podpiac do kompresora ktory wpuszczał na tłoka 8 atmosfer i tym sposobem nie opadają mi zawory.By dobrac sie do samych zaworów musiałem zdemątować wałki rozrządku wraz z kołami zebatymi, łańcuch podwiesiłem na masce.Oczywiscie wszystko robie w danej kolejnosci.Na chwile obecna wymieniłem wszystkie uszczelniacze na drugim tłoku.Rożnica pomiędzy starymi uszcelniaczami a nowymi widoczna jest gołym okiem.Stare mają wewnętrzną średncę około 5.7mm a nowe 4.7mm.Czyli jest nadzieja ze bedzie dobrze.Robota do zaj*****a, mam juz dosc a przede mna jeszcze 12 sztuk zaworów :/ .Najgorzej idzie zakładanie zabezpieczenia na zawór :/

[ Dodano: Nie 24 Maj, 2009 10:55 ]

Prosze nie pisac w tym watku, zapraszam tutaj http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=54754

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...