sirmike1 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Witam, Ostatnio pisalem o wymianie plynu chlodniczego i problemach z tym związanych. Po wymianie płynu chlodniczego na DynaGel po kilku dniach płyn zmienil kolor na zielonkawy. Myslać że to może problem z tym ze niedokladnie wymienili mi płyn podejcahlem na spuszczenie DynaGelu ktory był juz zielony, przepułkanie całego ukladu wodą i zalanie na próbe na kilka dni wodą zdemineralizowaną. No ale znowu po 3 dniach jazdy woda zaczęła robic się zielona a dzisiaj zauważyłem patrząc od przodu na silnik że po prawej stronie w głębi jest mokro i wlasnie jest tam ciecz zielona tak jak na obrazkach poniżej Co to może być, bo powoli mam dosyc. Tak nieskomplikowana i prosta sprawa jak zmiana płynu i raptem zaczęły się problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Można sprawdzić organoleptycznie. Wez na palec i dotknij do języka,jak ma słodkawy posmak to płyn chodzący( od takiej ilości nie umrzesz). Jeśli chodzi o kolor to nowy płyn mógł rozpuścić osady po starym i stąd ten kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirmike1 Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Można sprawdzić organoleptycznie. Wez na palec i dotknij do języka,jak ma słodkawy posmak to płyn chodzący( od takiej ilości nie umrzesz). Jeśli chodzi o kolor to nowy płyn mógł rozpuścić osady po starym i stąd ten kolor No ok. Tylko skąd tam ten płyn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.