Gość Cyberek Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Staram się zdemontować maskownicę drzwi, by dostać się do głośnika i pewnie go wymienić (obu głośników). O ile z dźwigniami podnoszenia szyb poszło łatwo, całość trzyma się tylko na zatrzaskach, więc wysatrzy odgiąć, o tyle pozostałą tylko sama klamka, a raczej plastik dookoła niej. Jedyne co udało mi się odgiąć to jego lewą część (tę przy samej klamce), była na zatrzask, ale reszta siedzi na siłę, a nie chcę walczyć zbyt mocno, by nei wykrzywić plastiku. Czy ktoś może mi łopatologicznie napisać, jak to ustrojstwo się zdejmuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marioxxx2 Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 w książce serwisowej jest napisane : -podnieść całkowicie szybę przednich drzwi bocznych -odkręcić śruby mocowania uchwytu wewnętrznego drzwi i wymontować korbkę podnośnika szyby naciskając na sprężystą zapinkę, ustalającą, usytuowaną pod korbką -wyciągnąć osłonę z klamką wewnętrzną drzwi, odłączając je z zapinek mocowani-wyjąc delikatnie pokrycie z tworzywa sztucznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Siedzi na zapinkach. musisz jeszcze podważyć góra/dół od strony przodu auta (właściwie lepiej jest od tego zacząć a potem pchnąć tę osłonkę do chyba przodu). Mniej więcej tak, jak tu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cyberek Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Dzięki wielkie. Pomogło... i nic nie połamałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.