Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

brak dzwieku na tyle...

Gość karolus11

Rekomendowane odpowiedzi

Gość karolus11

witam. mam almerke 2001, 1.5b z seryjnym radyjkiem. (pn-16298). problem jest taki, ze wyjeto orginalne glosniki. ja teraz chcialem wlozyc jakies inne, ale nie chca juz grac. na wyjsciu jest moc-spr miernikiem-taka jak powinna byc, ale po podlaczeniu glosnikow nie ma dzwieku. "zniknela" rowniez opcja fader czyli tyl. poprzedni wlascicel twiedzi ze tyl gral i byla taka opcja. pomózcie co mam z tym zrobic. jest m,oze jakis skrót zeby wlaczyc tyl, czy tez wogole go nie ma? :zdziw:

Możliwe ze kostka przy radiu się rozłączyła a jeżeli nie to ściągnij sobie service manual http://pdftown.com/Nissan-Almera-2001-Service-Manual.html i dodatkowo instrukcję: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=21252

może tam znajdziesz co jest grane (a raczej dlaczego nie gra)

Gość karolus11

podłaczone jest na bank dobrze. na pierwszym linku nic nie stety nie znalazlem. poszukam jeszcze na chomiku, jak nic nie znajde to pozostanie mi tylko kupic zaslepke i inne radio. pytanko: gdzie taka zaslepke kupic?! zdjecie klem na kwadrans nie pomoze? jezeli sie je zdejmuje to nie wazne jak sie je zaklada czy liczy sie kolejnosc? zielony jestem jezeli chodzi o samochody. lapalem tylko przy maluchu... narx

karolus11 kiedyś miałem podobny przypadek w BMW 520i rocznik chyba 97r.

Wkładałem Jakiegoś Pioneer-a i nie grał tył. Próbował na mnóstwo sposobów lecz nic z tyłu nie grało, a na oryginalnym radiu grało. No ale przez przypadek rozwiązaniem było zwiększenie prawie do maximum głośności w radiu, i w pewnym momencie zaskoczyły tylne głośniki i normalnie wszystko grało.

Spróbuj tak u siebie, włącz jakieś radio zrób głośniej prawie na maxa (ale tak aby przednie głośniki nie wyskoczyły) i zobacz może się załączy tył.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...