Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Gwiazdki odstraszajace zwierzyne.

Gość Popekx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, jesli temat juz byl, ale nie znalazlem konkretnej odpowiedzi.

Ostatnio mialem kolizje z jeleniem, druga w przeciagu roku! Nie nismo, a octavia! Szkody na okolo 1300 zl - ze wszystkim. Niedlugo bedzie odebrana, ale w przeciagu 13 miesiecy to juz drugi raz. No pech...

Ale o czym mowa?

http://www.moto.allegro.pl/item639545156_g...wizdek_hit.html

Znalazlem takie ustrojstwo na Allegro. Interesuje mnie Wasza opinia na ich temat. Moze niekoniecznie tych, moze sa lepsze drozsze. Czy moze po prostu odpuscic sobie temat, bo sa G warte a zainwestowac w orurowanie z kolcami? ;)

nic mi o tym nie wiadomo...

Niezwykle dużo wniosłeś do tematu, aż sie chce to czytać...

Ale o czym mowa?

lipa po całości, koleś pisz takie bajki że aż, zadnego dowodu tam nie ma na skuteczność tegoż gwizdka, jeżeli sarna będzie chciała przeskoczyć przed Twoim autem to to zrobi, czy trafisz to kwestia przypadku, majątek to nie kosztuje więc sobie kup :D psychicznie będziesz spokojniejszy :D

Co prawda nie te ale podobne testowali w Gadżetlab w TVN i gówno to dawało

obeszli całe zoo i nawet jeden stwór na to nie zareagował :D:D

Może tam gdzie to testowali wszystkie zwierzaki głuche były :D

ale nawet zakładając że działa i sieje prosto przed auto to przecież zwierzak nie pełznie przez drogę tylko sobie biegnie to lub stoi przy drodze to nawet jak go nagle coś zacznie walić po uszach wcale nie znaczy że odskoczy w inną stronę ... poza tym jaki zasięg to ma

są takie gwizdki z ultra dzwiękami na psy ..... niesłyszalne dla ludzi --nie słyszysz czy działa ,,,

Może tak weź psa i postaw go przy drodze z opiekunem i przewal koło niego furą albo 3 kolejna auta a jeden z tym cudem zobaczysz po psie ,,,,,,

Psa nie mam nie pożyczę

Może tak weź psa i postaw go przy drodze z opiekunem i przewal koło niego furą albo 3 kolejna auta a jeden z tym cudem zobaczysz po psie ,,,,,,

No i pozamiatał :D

Możesz wziąść też kota albo konia, ryjówke albo indyka, nie sprawdzisz wiedział nie będziesz :D

A na tesciową też są takie gwizdki?Chciałbym żeby się wyprowadziła.

są, takie od lokomotywy lub kontenerowca :D

• 2 tygodnie później...
Gość turbulizator

Jeżdżę z takimi gwizdkami od kilku lat i:

1. Na krowy nie działa - żadna się nigdy nie obejrzała

2. Na 6 dniowych kierowców też .

3. Innym kolizji nie miałem.

Podobno takie gwizdki rozdawane są na autostradach a w Mercedesie Vito widziałem fabrycznie zamontowane.

Trzeba pamiętać, że ochrona zaczyna się powyżej 60 km/h.

gwizdki to lipa ;-)

brat rozbił corse o jelenia. Potem założył gwizdki żeby się "ustrzec". No i sie nie ustrzegł. Trafił kolejnego jelenia i to solidniej że na wymianie szyby przedniej sie skończyło i auto poszło na złom.

Jeśli gwizdek zadziałał to przyciągnął ;-)