jasiu Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Hej, Almerka 1997 5HB z ABS. Ostatnio rozebrałem hamulce przód i tył. Powody rozbiórki: 1. Podczas hamowania straszny hałas się wydobywał z przodu (jakby kończyły się klocki) ale klocki i tarcze OK. 2. Tył tarcze zardzewiałe (a hamują przegląd bez problemu). I teraz mam pytanko: W przodzie i w tyle nie miałem żadnych blach tłumiących drgania oraz sprężyn zaczepów i teraz czy tak ma być, czy idzie dokupić te części?. Części te wymienione sa w książce Nissan Almera strona 197 oraz 200. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Przód: 5,6 powinno być z nowymi klockami (nie wszyscy produceńci dają), 8,19 powinno być z klockami (niewszyscy produceńci dają) - TRW zazwyczaj daje w komplecie z klockami. Tył: 12,10 jak przy przednich. Można też dokupić osobno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu Opublikowano 25 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Dzisija byłem w jednym moto i dokupić osobno to nie bardzo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 A to ja się zapytam u siebie gościu zajmuje się tylko japończykami - dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Zobacz w http://sklep.intercars.com.pl "Zestaw montażowy klocków hamulcowych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Birches Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Mam ten sam problem, wymieniałem ostatnio przednie klocki hamulcowe ale płytek zapobiegających drganiom wkładek ciernych oraz sprężyny zaczepów brak. Zaglądałem na stronę intercarsa i są nawet wstawione zdjęcia zestawów montażowych. Jeżeli dobrze je rozumiem to w komplecie są 4 szt zaczepów mocowania wkładek ciernych. Ale czy jest w tym komplecie również płytki zapobiegające drganiom wkładek ciernych oraz sprężyny zaczepów?? W różnych sklepach nawet nie chcą słyszeć o takich rzeczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.