Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[100NX] Pompa Paliwa

Gość CzarsonLSW
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość CzarsonLSW

Witam

po długich dniach niepewności doszedłem co jest mojemu nissanowi.

a wiec pompa paliwa nie daje pod odpowiednim ciśnieniem paliwa jak sprawdzałem jest to ok. 2,2 a nawet 2,1 a powinno być o wiele więcej stąd tez nie chce palić dobrze.

czasem skoczy ciśnienie na więcej i autko od razu pali.

jak można to naprawić <-- Tanim kosztem najlepiej samemu (jakieś regulacje przeczyszczenia itp)

wymiana jest kosztowna nowa pompa kosztuje parę stówek a używaną mogę kupić taką jak i moja wiec co poradzicie czekam na odp. (może ktoś ma do sprzedania działającą pompę)

najlepiej jakbys napisal jaki masz silnik gdyz to bardzo wazna informacja. w setkach na gazniku pompa jest mechaniczna i znajduje sie przy silniku, natomiast silniki wtryskowe maja pompe przy baku i jest elektryczna.

Jesli masz silnik na wtrysku:

nowa pompa kosztuje w granicach 150zl ( np. TUTAJ )

w takim przypadku kupowaz uzywke za ok 80zl nie ma sensu no chyba, ze jestes gotowy podjac to ryzyko i wydac 80zl na cos co moze nie dzialac zbyt dlugo niz dorzucic z 50zl i miec nowa.

Jesli posiadasz gaznikowca:

Przerabialem temat pompy w poprzedniej setce. Nowe firmy JC niestety nie dzialaly. Nie wiem w czym tkwil problem. Montowalem 3 takie pompy i zadna nie podawala paliwa. Bylem zmuszony kupic uzywana ale oryginalna i dzialala. Stara wymienialem dlatego, ze plula olejem. Jesli znajdziesz pompe inna nic JC to mozesz zaryzykowac. w innym przypadku rozgladnij sie za uzywka.

pzdr

rz

Gość CzarsonLSW

Tak Silnik mam na wtrysku. chodzi na LPG ale musze odpalac na paliwie i z tym ma problemy. to jak pompa nowa kosztuje ok 200 zł to kupie sobie nową a uzywki nie bede ryzykował.

topik zrobiłem bo gosciu u mechanika powiedział ze ok 600-700 zł kosztuje to sie przeraziłem

czy pompe dam rade wymienic sam ?

Gość CzarsonLSW

Oky. to juz coś wiem.

Na to wygląda ze zbiornika nie musze odkrecac.

pod kanapą z tyłu widziałem zaslepiony jakis otwor to tam trzeba sie jakos dostac.

czy pod kołem zapasowym (problem tam mam butle z gazem) a moze to całkiem od spodu trzeba jakos.

widze ze znasz sie na temacie wiec czekam na pomoc.

a kanape zdejmuje sie tak ze patrzac od strony przednich foteli przy siedzisku kanapy na dole masz 2 dupolki

ciagniesz je i zatrzaski kanapy odpuszczaja i mzoesz ja odchylic, wyjac czy co tam chcesz :)

Gość CzarsonLSW

Dzięki Wielkie koledzy już sobie na pewno poradzę.

kanapę wiedziałem jak wyjąc no ale fachowa informacja zawsze jest przydatna

jeszcze raz dzięki.

można zamknąć