Gość CzarsonLSW Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Witam po długich dniach niepewności doszedłem co jest mojemu nissanowi. a wiec pompa paliwa nie daje pod odpowiednim ciśnieniem paliwa jak sprawdzałem jest to ok. 2,2 a nawet 2,1 a powinno być o wiele więcej stąd tez nie chce palić dobrze. czasem skoczy ciśnienie na więcej i autko od razu pali. jak można to naprawić <-- Tanim kosztem najlepiej samemu (jakieś regulacje przeczyszczenia itp) wymiana jest kosztowna nowa pompa kosztuje parę stówek a używaną mogę kupić taką jak i moja wiec co poradzicie czekam na odp. (może ktoś ma do sprzedania działającą pompę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Nowa pompa paliwa 220zł, więc nie ma chyba sensu bawić się i kombinować. Naprawić wiele się w niej nie da. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rz Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 najlepiej jakbys napisal jaki masz silnik gdyz to bardzo wazna informacja. w setkach na gazniku pompa jest mechaniczna i znajduje sie przy silniku, natomiast silniki wtryskowe maja pompe przy baku i jest elektryczna. Jesli masz silnik na wtrysku: nowa pompa kosztuje w granicach 150zl ( np. TUTAJ ) w takim przypadku kupowaz uzywke za ok 80zl nie ma sensu no chyba, ze jestes gotowy podjac to ryzyko i wydac 80zl na cos co moze nie dzialac zbyt dlugo niz dorzucic z 50zl i miec nowa. Jesli posiadasz gaznikowca: Przerabialem temat pompy w poprzedniej setce. Nowe firmy JC niestety nie dzialaly. Nie wiem w czym tkwil problem. Montowalem 3 takie pompy i zadna nie podawala paliwa. Bylem zmuszony kupic uzywana ale oryginalna i dzialala. Stara wymienialem dlatego, ze plula olejem. Jesli znajdziesz pompe inna nic JC to mozesz zaryzykowac. w innym przypadku rozgladnij sie za uzywka. pzdr rz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Silnik ma na wtrysku, bo podaje wartość ciśnienia... A JC w gaźnikach nie działają, gdyż miały inaczej ukształtowaną krzywkę pompy. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CzarsonLSW Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Tak Silnik mam na wtrysku. chodzi na LPG ale musze odpalac na paliwie i z tym ma problemy. to jak pompa nowa kosztuje ok 200 zł to kupie sobie nową a uzywki nie bede ryzykował. topik zrobiłem bo gosciu u mechanika powiedział ze ok 600-700 zł kosztuje to sie przeraziłem czy pompe dam rade wymienic sam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 a jakieś wydajniejsze pompy mechaniczne by nie podeszły do DS'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Dasz radę wymienić sam. Jest włożona od góry do zbiornika paliwa. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CzarsonLSW Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Oky. to juz coś wiem. Na to wygląda ze zbiornika nie musze odkrecac. pod kanapą z tyłu widziałem zaslepiony jakis otwor to tam trzeba sie jakos dostac. czy pod kołem zapasowym (problem tam mam butle z gazem) a moze to całkiem od spodu trzeba jakos. widze ze znasz sie na temacie wiec czekam na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rz Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 pod kanapa z tylu masz pompe paliwa. kilka srubek i po bolu pzdr rz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 a kanape zdejmuje sie tak ze patrzac od strony przednich foteli przy siedzisku kanapy na dole masz 2 dupolki ciagniesz je i zatrzaski kanapy odpuszczaja i mzoesz ja odchylic, wyjac czy co tam chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CzarsonLSW Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Dzięki Wielkie koledzy już sobie na pewno poradzę. kanapę wiedziałem jak wyjąc no ale fachowa informacja zawsze jest przydatna jeszcze raz dzięki. można zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi