Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

AUX-IN w QQ

qashqai-b
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W QQ wyprodukowanych po 2007 roku w schowku (podłokietnik) znajduje się gniazdo AUX-IN do podłączenia odtwarzacza MP3. Interesuje mnie w jaki sposób następuje połączenie, czy jest to coś w rodzaju XCAR-Link'a czy tylko prosta kostka z wyprowadzeniem gniazda. Może macie możliwość wykonania obrazków, lub dokładniejszego opisu.

Pozdrawiam

Kolega Medyk takową instalację w swoim QQ posiada. Także na razie nie wiadomo w jakich modelach występują. Ale temat jest dość ciekawy.

Pozdrawiam

Ja mam z listopada 2008 zakupiony na początku kwietnia 2009 i mam Aux-In. Wydaje mi się, że wystarczy wpiąć kabel od urządzenia mp3 i na kierownicy lub w systemie audio włączyć source na AUX. Nie sprawdzałem u siebie, ale powinno działać.

Witam, sprawdzałem przed chwilą kabelek dwa mini jack stereo i pięknie działa po podpięciu mp3 lub pocketa, dowolnego medium z wyjściem słuchawkowym.

Ja mam z listopada 2008 zakupiony na początku kwietnia 2009 i mam Aux-In. Wydaje mi się, że wystarczy wpiąć kabel od urządzenia mp3 i na kierownicy lub w systemie audio włączyć source na AUX. Nie sprawdzałem u siebie, ale powinno działać.

Witam,

sorry, że nie w temacie, ale widzę, że masz QQ +2. Czekam na odbiór właśnie takiego i stąd pytanie, czy QQ +2 też "standardowo" mają problemy ze stukającym tylnym zawieszeniem? Jak to wygląda w Twoim egzemplarzu?

Pozdrawiam, mupet

Ja jestem przyzwyczajony do sztywnego zawieszenia Octavii 1, więc na razie nie odczuwam jakiegoś większego pukania w tyle. "Coś" mi w klapie od czasu do czasu puka, coś jakby kabelek o plastyk lub kostka i nie ma to związku z dziurami. Poza tym jest OK. Pytanie do innych: Czy można samemy zerknąć na stan tych tuleji od amorków co są wadliwe ? Nie ciagnijmy tutaj tematu zawieszenia. Zapraszam do innego postu.

• 5 miesięcy temu...

witam!

próbowałem podłączyć odtwarzacz mp3 do wejścia AUX w podłokietniku - działa ale bardzo słabo tzn. - i siła głosu jest niska i jakość muzyki (192)

chyba to AUX to tylko nic nie znaczący gadget... :) niestety...

witam!

próbowałem podłączyć odtwarzacz mp3 do wejścia AUX w podłokietniku - działa ale bardzo słabo tzn. - i siła głosu jest niska i jakość muzyki (192)

chyba to AUX to tylko nic nie znaczący gadget... :) niestety...

aux to tylko wejście - jakość muzyki a już zwłaszcza bitrate zależy głownie od odtwarzacza i od samych plików; oczywiście sam wzmacniacz też ma wpływ na jakość ale upewnij się lepiej czy masz odpowiednio ustawione wzmocnienie na wyjściu z playera

Dokładnie tak, wszystko zależy od jakości na wejściu (ale również od dopasowania impedancji). Dźwięk jest w ten sposób przesyłany analogowo niestety...

Ja jeszcze z AUXa nie korzystałem - używam za to sporo podłączenia USB (zarówno zwykłe pendraywy jak i iPod Touch). W przypadku tego podłączenia, zarówno jakość jak i wygoda operowania są idealne. Najlepiej jest z iPodem - nawigacja w Nissan Connect za pomocą ekranu dotykowego jak bezpośrednio w urządzeniu po artystach, albumach itp. (tylko okładek nie wyświetla ;) ).

Dokładnie tak, wszystko zależy od jakości na wejściu (ale również od dopasowania impedancji). Dźwięk jest w ten sposób przesyłany analogowo niestety...

Ja jeszcze z AUXa nie korzystałem - używam za to sporo podłączenia USB (zarówno zwykłe pendraywy jak i iPod Touch). W przypadku tego podłączenia, zarówno jakość jak i wygoda operowania są idealne. Najlepiej jest z iPodem - nawigacja w Nissan Connect za pomocą ekranu dotykowego jak bezpośrednio w urządzeniu po artystach, albumach itp. (tylko okładek nie wyświetla ;) ).

nie mam Nissan Connect tylko dodatkowe AUX... - jaki player do tego podłączyć aby grało dobrze? próbowałem z mp3 Creativa i było jak było...

nie mam Nissan Connect tylko dodatkowe AUX... - jaki player do tego podłączyć aby grało dobrze? próbowałem z mp3 Creativa i było jak było...

Ja też mam Creativa i jak nie jesteś jakimś audiofilem to starczy... ustaw sobie tylko EQ, basy itd...

• 2 miesiące temu...

Ja też mam Creativa i jak nie jesteś jakimś audiofilem to starczy... ustaw sobie tylko EQ, basy itd...

pomijając kwestię jakości dźwięku - u mnie głównym problemem jest niski jego poziom (jest cicho w porównaniu do natężenia głośności z radiem czy CD przy takim samym rozkręceniu głośności) - i nie ma tu znaczenia, czy korzystam z mp3 (różne modele) czy discmana...

ustawiam max głośność mp3 i max. siłę wejścia dla aux w ustawieniach radia - macie też tak, czy to u mnie wejście jest spitolone?

Witam,

W QQ wyprodukowanych po 2007 roku w schowku (podłokietnik) znajduje się gniazdo AUX-IN do podłączenia odtwarzacza MP3. Interesuje mnie w jaki sposób następuje połączenie, czy jest to coś w rodzaju XCAR-Link'a czy tylko prosta kostka z wyprowadzeniem gniazda. Może macie możliwość wykonania obrazków, lub dokładniejszego opisu.

Pozdrawiam

Ja mam z lipca 2008 i u mnie nie ma takiego gniazda. Ale pamiętam, że pan w salonie tłumaczył, że takie gniazdo bedzie dodane do modeli samochodów na rok 2009 (może też na 2010, tego nie wiem) - a te modele były produkowane chyba od listopada 2008.

• 14 lat później...

Ja mam takie radio z ekranem w kapliczce a w schowku znalazłem gniazda aux. Tylko jak to teraz uruchomić? Próbowałem to telefon to niby wykrywa jako podłączone słuchawki, ale jak to odtworzyć na głośnikach? Może ktoś coś poradzi? PS. Mam nadzieję ze nie dostanę złotej łopaty za odkopanie tematu sprzed tylu lat. Pozdrawiam

IMG20241226122445.jpg

IMG20241226122502.jpg