qashqai-b Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Witam, W QQ wyprodukowanych po 2007 roku w schowku (podłokietnik) znajduje się gniazdo AUX-IN do podłączenia odtwarzacza MP3. Interesuje mnie w jaki sposób następuje połączenie, czy jest to coś w rodzaju XCAR-Link'a czy tylko prosta kostka z wyprowadzeniem gniazda. Może macie możliwość wykonania obrazków, lub dokładniejszego opisu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turas Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Ja mam z sierpnia 2008 i u mnie nie ma tego złącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Ja też mam z kwietnia 2008 i nie mam tego wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luxbox Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 No ja kupiłem w styczniu 2009 jednak rocznik 2008 i o dziwo też nie mam, może mam dwuletnie auto, to by były jaja. heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qashqai-b Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Kolega Medyk takową instalację w swoim QQ posiada. Także na razie nie wiadomo w jakich modelach występują. Ale temat jest dość ciekawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Ja mam z listopada 2008 zakupiony na początku kwietnia 2009 i mam Aux-In. Wydaje mi się, że wystarczy wpiąć kabel od urządzenia mp3 i na kierownicy lub w systemie audio włączyć source na AUX. Nie sprawdzałem u siebie, ale powinno działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QQrom Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Witam, sprawdzałem przed chwilą kabelek dwa mini jack stereo i pięknie działa po podpięciu mp3 lub pocketa, dowolnego medium z wyjściem słuchawkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 aux in to zwykłe wejście i nie nic wspólnego z xcarlinkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 witam.Ja mam z listopada 2008 ale rok modelowy 2009 i mam w schowku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qashqai-b Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Też myślę, że jest jakiś myk na podłączenie, looknijcie na stronę: Interfejsy może interfejsy innych producentów pomogą podciągnąć temat. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mupet Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Ja mam z listopada 2008 zakupiony na początku kwietnia 2009 i mam Aux-In. Wydaje mi się, że wystarczy wpiąć kabel od urządzenia mp3 i na kierownicy lub w systemie audio włączyć source na AUX. Nie sprawdzałem u siebie, ale powinno działać. Witam, sorry, że nie w temacie, ale widzę, że masz QQ +2. Czekam na odbiór właśnie takiego i stąd pytanie, czy QQ +2 też "standardowo" mają problemy ze stukającym tylnym zawieszeniem? Jak to wygląda w Twoim egzemplarzu? Pozdrawiam, mupet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qashqai-b Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Do tematu: znalazłem coś takiego na rosyjskiej witrynie: Schemat kostki podłączeniowej moze jeszcze temat się rozszerzy. Jak widać na schemacie kostka zawiera kanały P i L, tylko nie wiem czy zadziała sterowanie przełączenia na CD lub wejście AUX-IN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Ja jestem przyzwyczajony do sztywnego zawieszenia Octavii 1, więc na razie nie odczuwam jakiegoś większego pukania w tyle. "Coś" mi w klapie od czasu do czasu puka, coś jakby kabelek o plastyk lub kostka i nie ma to związku z dziurami. Poza tym jest OK. Pytanie do innych: Czy można samemy zerknąć na stan tych tuleji od amorków co są wadliwe ? Nie ciagnijmy tutaj tematu zawieszenia. Zapraszam do innego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olowis Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 witam! próbowałem podłączyć odtwarzacz mp3 do wejścia AUX w podłokietniku - działa ale bardzo słabo tzn. - i siła głosu jest niska i jakość muzyki (192) chyba to AUX to tylko nic nie znaczący gadget... niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 witam! próbowałem podłączyć odtwarzacz mp3 do wejścia AUX w podłokietniku - działa ale bardzo słabo tzn. - i siła głosu jest niska i jakość muzyki (192) chyba to AUX to tylko nic nie znaczący gadget... niestety... aux to tylko wejście - jakość muzyki a już zwłaszcza bitrate zależy głownie od odtwarzacza i od samych plików; oczywiście sam wzmacniacz też ma wpływ na jakość ale upewnij się lepiej czy masz odpowiednio ustawione wzmocnienie na wyjściu z playera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pikus75 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Dokładnie tak, wszystko zależy od jakości na wejściu (ale również od dopasowania impedancji). Dźwięk jest w ten sposób przesyłany analogowo niestety... Ja jeszcze z AUXa nie korzystałem - używam za to sporo podłączenia USB (zarówno zwykłe pendraywy jak i iPod Touch). W przypadku tego podłączenia, zarówno jakość jak i wygoda operowania są idealne. Najlepiej jest z iPodem - nawigacja w Nissan Connect za pomocą ekranu dotykowego jak bezpośrednio w urządzeniu po artystach, albumach itp. (tylko okładek nie wyświetla ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olowis Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Dokładnie tak, wszystko zależy od jakości na wejściu (ale również od dopasowania impedancji). Dźwięk jest w ten sposób przesyłany analogowo niestety... Ja jeszcze z AUXa nie korzystałem - używam za to sporo podłączenia USB (zarówno zwykłe pendraywy jak i iPod Touch). W przypadku tego podłączenia, zarówno jakość jak i wygoda operowania są idealne. Najlepiej jest z iPodem - nawigacja w Nissan Connect za pomocą ekranu dotykowego jak bezpośrednio w urządzeniu po artystach, albumach itp. (tylko okładek nie wyświetla ). nie mam Nissan Connect tylko dodatkowe AUX... - jaki player do tego podłączyć aby grało dobrze? próbowałem z mp3 Creativa i było jak było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QQ 1.6 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 nie mam Nissan Connect tylko dodatkowe AUX... - jaki player do tego podłączyć aby grało dobrze? próbowałem z mp3 Creativa i było jak było... Ja też mam Creativa i jak nie jesteś jakimś audiofilem to starczy... ustaw sobie tylko EQ, basy itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olowis Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Ja też mam Creativa i jak nie jesteś jakimś audiofilem to starczy... ustaw sobie tylko EQ, basy itd... pomijając kwestię jakości dźwięku - u mnie głównym problemem jest niski jego poziom (jest cicho w porównaniu do natężenia głośności z radiem czy CD przy takim samym rozkręceniu głośności) - i nie ma tu znaczenia, czy korzystam z mp3 (różne modele) czy discmana... ustawiam max głośność mp3 i max. siłę wejścia dla aux w ustawieniach radia - macie też tak, czy to u mnie wejście jest spitolone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Witam, W QQ wyprodukowanych po 2007 roku w schowku (podłokietnik) znajduje się gniazdo AUX-IN do podłączenia odtwarzacza MP3. Interesuje mnie w jaki sposób następuje połączenie, czy jest to coś w rodzaju XCAR-Link'a czy tylko prosta kostka z wyprowadzeniem gniazda. Może macie możliwość wykonania obrazków, lub dokładniejszego opisu. Pozdrawiam Ja mam z lipca 2008 i u mnie nie ma takiego gniazda. Ale pamiętam, że pan w salonie tłumaczył, że takie gniazdo bedzie dodane do modeli samochodów na rok 2009 (może też na 2010, tego nie wiem) - a te modele były produkowane chyba od listopada 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Dokładnie jak mówisz - mam z czerwca 2008 i też nie mam USB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi