Gość Marcus65 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Byłem u gazmajstra, żeby poregulował i skontrolował instalację. Teraz odnoszę wrażenie, że po tch regulacjach silnik pracuje głośniej, na biegu jałowym ciut terkocze, a na dodatek świeci Service Engine. Czy to moga być objawy spalania stukowego? Regulacja zapłonu pomoże? Pozdro Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 jesli masz A32 to zaplonu nie przestawisz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0masz Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Może masz zbyt ubogą mieszankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcus65 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 No właśnie przed regulacją gazmajster stwierdził, że jest chyba trochę ubogo i nie wiem czy nie przedobrzył... Pozdro Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Wyreguluj gaz jeszcze raz i nie czekaj, bo mogą być większe kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 No właśnie przed regulacją gazmajster stwierdził, że jest chyba trochę ubogo i nie wiem czy nie przedobrzył... Pozdro Marcus To łatwo sprawdzić na byle jakiej stacji diagnostycznej, za piwo czy 10zl zrobią Ci analize spalin, zobacz jakie masz HC i inne parametry. Koles na stacji powie Ci czy masz za ubogo czy jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FioleK Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Jak ubogo to chyba dużo tlenków azotu jest ;-), a nie HC? (wyniki bardziej zbliżone do diesla niż benzyny). Tu masz tanie interfejsy: http://viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=7 Soft leży u producenta instalacji. Zobacz czy sondy falują i w jakim zakresie powinno być około 0,8 0,2 0,8 0,2.. i tak na przemian.... (silnik musi chwile popracować = sondy muszą się nagrzać, aby falowały). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcus65 Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Podłączenie do kompa przyniosło wynik w postaci "druga sonda lambda do wymiany" Która to jest "druga"? Da się ją wymienić samemu? Zaznaczam, że autko to amerykańska A32. Czy można zastosować jakiś zamiennik czy muszę zabulić 800 u Nissana? Pozdro Marcus [ Dodano: Nie 31 Maj, 2009 23:19 ] Właśnie wróciłem z próby "migowej". Na migi autko powiedziało mi "55", czyli wszystko ok. Czegoś tu nie kminię... Pozdro Marcus65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FioleK Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Sprawdź ile Voltowa jest 1. sonda ;-) Obstawiam, że to są zwykłe 1V 4 przewodowe (takie są u mnie w A32 USA), byleby się gwint zgodził. Ja w accordzie założyłem sondę od VW :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Z tego co mi się wydaje, to ostatnia sonda przy dużym kacie jest 4 żyłowa, te dwie za kolektorem przy tych małych katach powinny być 3 żyłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FioleK Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Być może, ja na swoją Maximę na razie patrzyć nie mogę. Chodzi mi o to, że nie ma sensu przepłacać za sondę lambda, skoro to jest uniwersalna rzecz. Należy ogarnąć tylko starą wtyczkę, aby nie lutować na żywca nowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi