Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] usterkowość N16

Gość Michel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

moja almera 130 tys.

wymieniłem oprócz oleju tarcz i klocków z przodu i z tyłu

sonda lambda, łożyska w skrzyni, sprzęgło, łączniki stabilizatorów, Wahacz przedni, rolka napinająca pasek napedzajacego klime i alternator

poza tym łożyska alternatora

szyby się rysują od samego otwierania ich

pali olej

nie ma osłony pod silnikiem

ogólnie nie kupiłbym tego auta jeszcze raz

dałem 24.000 rok temu i włozyłem juz ze 4000

skrzynie robiłem dwa razy

łożysko obracało sie w obudowie

No to witam w klubie kolegę ze Szczecina. Jeśli to cie pocieszy to powiem ci że ja dałem dyszkę więcej za swoje auto i też o mało szlag mnie nie trafił bo kaska ta jest utopiona po prostu. Almera po lifcie to bubel a te rysujące się szyby to już najmniejszy problem jaki w nim występuje. Ja miałem gwarancje więc nic nie dopłacałem do napraw ale liczba usterek jakie wystąpiły w moim egzemplarzu to przeginka na maxa. Na tą chwile auto mi śmiga bez zastrzeżeń ale ciekawe jak długo. Almera to po prostu bardzo kiepskie auto choć ładne a stosunek serwisu w szczecinie do klienta to już zupełnie inna sprawa ponaprawiali mi co chciałem ale po tym wszystkim nie mam tam czego raczej szukać. Łącze się w bólu bo podobnie jak ja chłopie przepłaciłeś.

Jak dobrze kojarzę to wskazówka była cały czas na połowie. Więc o jakim przegrzaniu mówimy :?: Olej zmieniany miesiąc temu, więc zatarcie :?: Po prostu miałem pecha. Przebieg 155'000. Dzwoniło przez kilka minut. Jeszcze trzeba było skojarzyć co to mogło być i by nie było problemu :( :< :/

To, że olej zmieniałeś tydzień temu o niczym nie świadczy. Sam go zmieniałeś?? Chodzi mi o to czy kontrolowałeś poziom przez ten tydzień, może masz jakiś przeciek. A co z kontolką oleju??

Gdyby to był tylko rozrząd to nawet w przypadku gdy tłoki spotkałyby się z zaworami to poleciałaby tylko głowica i właśnie zawory a nie sam blok.

Troszkę źle przeczytałeś. Nie blok, a bok - zabudowa rozrządu. Olej Mobil S 10W40. Żadnych przecieków. Oleju sam nie zmieniałem. Filtr oleju także wymieniony. Poziom oleju był cały czas normalny.

Panowie bez przesadyzmu ;) Poczytajcie inne fora np. V40 (o volvo-renault).Miałem S40 z 1.9 Td,koszmar.A swoją drogą,dla czego wszyscy pchają się do tego francuskiego partacza?Volvo,nissan i co jeszcze?

Jak masz pecha to total szrot kupisz pod jakąkolwiek marką na świecie .

Sprzedaj i kupuj inny samochód,w końcu trafisz na ten jedyny :diabel:

kupiłem nissana bo mój stary miał już dwa i za***iście się sprawowały, druga sprawa, że to były jeszcze japońskie nissany. Poza tym almera bardzo mi się podobała. Trzecia sprawa, to cena...

moja opinia po dwuletniej eksploatacji

N-16 2,2Di 02r. sprowadzona w 07r. z Włoch z przebiegiem 98 tyś.km. moje średnie roczne przebiegi to 25 tyś. i jak do tej pory wymieniłem osłony zewnętrznych przegubów reszta wydatków to materiały eksploatacyjne nic dodać nic ująć :one: