Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jak otworzyc samochod z rozladowanym akumulatorem?

Gość kicanka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kicanka

witam

problem jak w temacie

auto stalo jakis czas nieuzywane, rozladowal sie akumulator, da sie je otworzyc jedynie z pilota. wiec pytanie brzmi, jak sie dostac pod maske od zewnatrz zeby moc naladowac akumulator ?

pytanie dotyczy 350z

dzieki,

kicanka

Wezwać kogoś fachowego ... Są magicy co otwierają samochody w "takich i innych" okolicznościach. Ewentualnie zorientuj się ile kosztuje szyba...

byby bez ramek wiec postaraj sie ja odgiac i pociagnij za dzwignie otwierajaca maske jakims drutem. podrapanie dwigienki i poszarpanie uszczelki bedzie raczej tansze niz nowa szyba :)

ewentualnie moglbys gdzies zobaczyc chocby na zlomowisku jak wygaldaja drzwi bez poczka

zdjac uszczelke u siebie i sprobowac tak otworzyc auto..

ustalmy, nie ma zamkow...;/

a tak swoją drogą to który to rocznik??

bo w instrukcji obsługi z 2004 i 2005 jest opisany sposób otwierania drzwi kluczem

cześć 3 strona 3

zamek ktory zresztą widać tu na zdjęciu:

http://www.motortrend.com/cars/2008/nissan...oor_handle.html

angielskie instrukcje i service manuale :

http://www.350z-tech.com/zwiki/Service:Index

• 3 tygodnie później...
ok juz dalam rade, drut i klin jednak sprawdzaja sie w kazdej sytuacji

dzieki za pomoc

pozdrawiam

temat mozna zaknac

I w ten sposób dzięki użytkownikom nissanklub.pl zacny właściciel 350z stracił swoje auto :D:D:D:D

Jakis czas temu mialem podobna sytuacje,tylko mnie alarm wyl cala noc i rozladowal aku.O 5 nad ranem zadzwonili do drzwi panowie z policji,zeby mnie poinformowac,ze autko wyje :D mam rygle,wiec zamki kreca sie bez efektu,a aku byl na tyle padniety,ze nawet nie mial sily wylaczyc alarmu z pilota.Ku mojemu zdziwieniu jedynie bagaznik sie nie rygluje,wiec sru przez bagaznik do auta.Smiechu panowie wladza mieli co nie miara,ale byli w porzadku bo czekali az odlacze wszystko i zaproponowali kable.

Ps.Pozniej sie wlasnie zastanawialem jakby to wygladalo,jakby auto bylo w sedanie :029:

• 1 miesiąc temu...

Mój patent na otwarcie nissana sunny 1,4 N14 Hatchback.zakładałem centralny zamek zakupiony na allegro i zostawiłem klucze od auta i od domu w auciew.w ręku miałem samego pilota :/.w takim przypadku (a nie miałem ochoty kupować szyby) postąpiłem następująco : podwindowałem samochód do góry, wziąłem wiertarkę z wiertełkiem nr 4,5 i odwierciłem otwór w podłodze w miejscu wajchy do otwierania bagaźnika.naostrzyłem drut i podważyłem tę rączkę.auto otwarte w 10 min.szkody minimalne (dziura w dywaniku - słabo widoczna).otwór zasylikonowałem. może się komuś przydać ;)

pozdrawiam

Edytowane przez koziro

To ja w takim razie opiszę identyczny problem z tym, że w Audi A6 ( sedan ).

Tylko bagażnik można było otworzyć mechanicznie kluczykiem, więc podłączyłem prostownik do żarówki oświetlającej bagażnik - i po problemie :)