Gość neverland Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Jakies pol roku temu mialem awarie skrzyni biegów - wymiana, po wymianie zauwazyłem ze samochod ruszajac z 1 nie rusza płynnie tylko takie lekkie szarpanie jakby silnik sie nie trzymał dobrze, mechanik powiedzial ze do wymiany poduszka pod silnikiem a Wy co o tym sadzicie ?? Jest tak tylko jak ruszam z 1 i jak jest zimny silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 a może mechanik podmienił poduszkę?? tylko poduszka, gdy przenoszone są drgania z silnika na karoserię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 ja bym obstawial poduche... u siebie kiedys wymienilem 2 poduchy bo akurat dostalem orginaly w dobrej cenie i komfort jazdy naprawde sie podniosl duuuzo.... a powiedz jeszcze czy ci rzuca silnikiem tylko troche czy tak jakby mialo go wyrwac z pod machy..... bo jak miales naprawiana skrzynie, to mozliwe jest rowniez, ze nie jest dobrze skrzynia dokrecona, przez co wal nie jest w osi z walkiem w skrzynii i calosc na polsprzegle zachowuje sie jak taki wielki silniczek wibracyjny. chociaz w sumie napsales ze jest tak tylko na zimnym... to w takim razie mozesz to wyeliminowac w takim razie jesli dzieje sie tak TYLKO na zimnym silniku to wg mnie poduchy do wymiany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Ja bym sprawdził docisk sprzęgła,jeśli jedna z trzech płaskich sprężyn prowadzących docisk jest uszkodzona to dzieją się takie cyrki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brachu Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 I w K11 mojej pani nie trzymają poduchy, ale które ? Jest ich kilka... Objawy dają o sobie znac w czasie hamowania silnikiem czy cofania. Zdecydowanie czuc wtedy ruch silnika/skrzyni. Proszę o radę i wskazanie poduch, które będą za ta usterke odpowiedzialne. Przeleciałem archiwum, było kilka osób, które miały te same objawy, ale nikt nie napsał, która z poduch była przyczyną. Ja wymieniałem tylko (stojąc przodem do auta) lewy przód silnika i wiele się nie poprawiło... Pozdrawiam, brachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pokajoke Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Brachu zajrzyj tu: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/52833-k11-niepokojce-stukanie/page__fromsearch__1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brachu Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Pokajoke, tego szukałem, dziękuję! W tym tygodniu będzie wymiana - dam znać o rezultatach. edit: Więc winne są poduszki: - dwie pod belką wzdłużną na której wisi silnik i skrzynia - jedna tylna, taka okrągła w metalowym odlewie Zamówiłem je już w "Tedgum" - dwie pod belkę 16zł/szt i wkład krągłej 59zł. Po wymianie dam znać w jakim stopniu pomogło, a pomoże na pewno - nie ma innej opcji, bo nic innego nie jest za te ruchy odpowiedzialnego. edit: Poduszki wymienione - w końcu nastała cisza. Oprócz pływania silnika pod maską, przez co szarpania, ustały również hałasy zawieszenia. Wcześniej wymienione zostały wszystkie części, które mogły mieć wpływ na ciszę, a raczej jej brak w aucie czyli jarzma hamulcowe (duże luzy na prowadnicach), wahacze, poduszki kolumn mcpersona z łożyskami, końcówki drążka reakcyjnego, ale nie całkiem wyeliminowały trzeszczenie i strzelanie, które ustało po wymianie dopiero poduszek - były już tak wyeksploatowane, że ledwo trzymały wszystko w kupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.