Gość Arctic Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Witam jestem nowy posiadam Almerę 99r 1,4 i mam następjący problem po odpaleniu silnika rozrusznik nie rozłącza się i chodzi cały czas. Czy może ktoś mi podpowiedzieć co jest tego przyczyną. Pozdrawiam wszystkich klubowiczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 musisz jak najszybciej go wyjąć i sprawdzić czy bendix odbija czy nie,może być zapieczony bądź sprężyna w właczniku (automacie) rozrusznika pęknięta co by powodowało że bendix nie będzie wracał na swoje położenie,druga przyczyna to zwarcie na kostce stacyjki,cały czas włacza rozrusznik,tak czy inaczej musisz wyjąć rozrusznik,dalsza jazda to 100% spalony rozrusznik,koleżanka własnie tak miała w oplu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbazz Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 witam, miałem podobny problem w poprzednim autem ( Sunny N14), wyjąłem rozrusznik, rozebrałem na części pierwsze, wyczyściłem z tego całego syfu, przesmarowałem zębatki, poskładałem i śmigał aż miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.