Gość wladis_20 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Witam Mam problem w mojej Primerce p10. Prawe tylne koło jest pochylone i to dość sporo (widoczne gołym okiem). Szukałem na forum ale w większości przypadków sprawa dotyczyła przednich kół. Ostatnio wymieniałem łączniki stabilizatora z tyłu i kolega powiedział że powinnienem wymienić również amortyzatory. Mówił że skrzywienie koła może byc spowodowane wyrobienie się "główki" amortyzatora u góry. Jednak z tego co czytałem na forum to możliwe że coś z wahaczem jest nie tak. Kiedyś przypadkowo uderzyłem-najechałem na wysoki krawężnik właśnie prawym tylnim kołem i przy okazji rozwaliłem oponę. Czy może to być przyczyną skrzywienia. Proszę o sugestię dotyczące zdiagnozowania skrzywienia koła??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kubus Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Masz tam regulacje na amortyzatorach (identycznie jak regolujesz kont pochylenia w golfie na macpersonie) i sa tez regulacje na wachaczach mysle ze moglo cos sie przestawic przy takim uderzeniu a jezeli nie to zapewne skrzywiles amortyzator mysle ze wystarczy tylko porzadnie obejrzec mapewno bedzie widac jezeli jest to az tak bardzo pochylone. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wladis_20 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Odchylenie wynosi ok. 3 cm. W którym miejscu znajduje się ta regulacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calusek Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 W P10 reguluje się zbieżność i pochylenie z przodu i z tyłu, podjedź do mechanika który to robi i może wystarczy to tylko ustawić. Tak bez dokładnego oglądnięcia to trudno doradzić co mogło nawalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wladis_20 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Dzięki za pomoc. W którym miejscu znajduje się w/w regulacja pochylenia na amortyzatorze czy na wahaczu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobi_man Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 jedz na zbieznosc . zaplacisz 50 czy 60 zl jak sam bedziesz kombinowal i krecil to oponki pujda po 100 km [ Dodano: Czw 04 Cze, 2009 16:55 ] poza tym jak cos jest uszkodzone w zawieszeniu mechanik co bedzie robil zbieznosc ci powie co masz wymienic, jak gdzies sa luzy, czy cos to nie da sie ustawic zbieznosci. gosc nie wezmie ani grosza od ciebie , a bedziesz wiedzial bo i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 wladis_20, otaguj temat !!!! http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=33740 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.