Gość marcozxr Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 szukałem na forum ale nic konkretnego nie znalazłem pierwsze pytanie to: 1. czy do seryjnego radia bez navi da się podłączyć wzmacniacz i tube (czy jest wyjście) 2. ewentualnie ma ktoś może jakiś schemat podłączenia 3. jakieś porady ktoś może robił da swoje uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur5250 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ten temat już przerabiałem w swojej navce. Co do radia to nie ma żadnych wyjść a kable głośnikowe są tak popiepszone że nie trafisz na plus i minus jednego głośnika a zresztą to i tak nie o to chodzi. Miejsce na suba to kolejny kłopot ale o tym to było już na forum. Życzę powodzenia a jeżeli się uda to proszę o foty jak i gdzie ( oczywiście chodzi mi o montaż nie dewastując niczego w aucie i by nie leżał na tylnej kanapie :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcozxr Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 no ja chce go położyć za siedzenie pasażera bardziej interesuje mnie kwestia podłączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariano27irl Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 oczywiscie ze sie da.rozumie ze nie chcesz targac orginalnej instalacji i zmieniac jednostki sterujacej.bedziesz potrzebowal cos takiego http://www.allegro.pl/item643139534_nie_ma..._konwerter.html nastepna sprawa to to ile zamierzasz wydac na ten cel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezusik Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 a wie ktoś może jak wypuścić przewodzik abym podpioł .mp3?rozbieralem to radio i nie zabardzo jest sie oco zachaczyć , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariano27irl Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 jedynie co moge polecic poniewaz jestem ogolnie mowiac przeciwnikiem formatu mp3 to to ze chyba najlepiej podjechac do jakiegos dobrego warsztatu car audio i tam sie poradzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcozxr Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 dokładnie tak radio zostaje seria tube dostałem od brata bo wymontował przed sprzedażą auta i teraz leży okablowanie więc mam zarówno przewody sygnałowe jak i zasilające tuba jest tzw aktywna z wbudowanym wzmacniaczem chodzi mi poprostu jak podpiąć to ustrojstwo aby w miare niewiele kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariano27irl Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 sprawa jest prosta.odetnij kable zasilajace glosniki z tylu auta.w ich miejsce podlacz konwerter a nastepnie pociagnij kable (kablem sygnalowym) z konwertera do skrzyni.do zasilenia skrzynki pociagnij kabel + z akumlatora(oczywiscie potrzebny jest takze bezpiecznik) a mase przykrec mocno gdzies do nadwozia.pamietaj o jednej bardzo waznej rzeczy.kable zasilajace i sygnalowe nie powinny znajdowac sie blisko siebie ani przecinac!!!!!!!!!!zasilanie pusc progiem a sygnal tunelem srodkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcozxr Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 a czy jest taka opcja montażu aby nie tracić tylnych głośników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariano27irl Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 z tego co wiem to nie poniewaz to radio ma wyjscie tylko na 4 kanaly.musisz wsadzic nieorginalne radio ktore ma wyjscie na suba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcozxr Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 z tego co widze na schemacie to chyba można wpiąć ten konwerter równolegle więc chyba nie traci się głośników http://allegro.pl/item670315183_konwerter_...sklep_gwar.html pytanko jeszcze jakiej mocy wzmachol można pod to podpiąć czy ktoś wie jaka jest moc seryjnego radia (bez navi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 yyy panowie a nie lepiej zrobić tak: - zakładam że radio w waszych autach ma wyjście na 4ry głośniki - przednie głośniki zostawiacie w spokoju - tylne głośniki odpinacie i stosujecie przedstawiony wyżej konwerter (od razu z góry radzę aby kupić konwerter dobrej firmy "sinus live" czy coś sprawdzonego) - mając konwerter dokupić za 25zł rozdzielacz przewodów chincz tzw: "Y" (tylko z dobrymi końcówkami, jedna żeńska dwie męskie) - zakupić wzmaka 4ro kanałowego i jakiegoś suba. - 2 kanały idą do głośników a pozostałe dwa mostkujemy i pod suba. - dobre wysterowanie i będzie ładnie grało bez strat jakości. No ale nie jest to tanie wyjście, jest to moja propozycja. Bynajmniej ja bym tak zrobił, ze względu że dając konwerter równolegle wzrośnie obciążenie tych dwóch kanałów i końcówki w radiu mogą wyzionąć ducha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcozxr Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 No ale nie jest to tanie wyjście, jest to moja propozycja. Bynajmniej ja bym tak zrobił, ze względu że dając konwerter równolegle wzrośnie obciążenie tych dwóch kanałów i końcówki w radiu mogą wyzionąć ducha. no właśnie jakś tak kombinuję to zrobić póki co znowu utknołem w miejscu z kwestią znaleznienia miejsca gdzie umieścić skrzynie jakieś propozycje może ktoś ma bo chciałem za siedzienie pasażera pod nogi z tyłu położyć ale nic fajnego niechce się tam zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiek25 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 kupic subowef plaski i zabudowac pod fotelem z tyłu zamiast schowków ... radio zmienic i zmaka załozyc . ale to kasa wiem bo sie przymierzałem ... i zmienilem auto zanim zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcozxr Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 kurcze znowu utknołem mam już konwerter suba wzmachol miejsce na suba za siedzeniem ale mam problem gdzie w którym miejscu i jak przebić się z kablami zasilania do silnika i akumulatora robił moze ktoś lub potrafi wskazac miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość archi Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Ja wszystko zlecilem serwisowi (niestety), prad zamiast z aku pociagneli mi z instalacji samochodu, wiec mam ograniczenie pradowe 30 A max, dzwiek wyciagneli z ktoregos glosnika, wiec mam mono ale i tak gra. Najwieksza glupote zrobilem z sub'em bo zainstalowalem go na pace, wszyscy slysza jak gra tylko nie ja... Bede kombinowal zeby go gdzies wcisnac za siedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcozxr Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 no wkońcu mi się uadło wzmacholek i skrzyneczka wkońcu gra generalnie jak na predyspozycje auta z jakości można być zadowolonym jak ktoś będzie miał problemy lub potrzebe rady bardzo chętnie pomoge doświadczeniem PS wszystko cały montaż zrobiłem sobie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 no wkońcu mi się uadło wzmacholek i skrzyneczka wkońcu gra generalnie jak na predyspozycje auta z jakości można być zadowolonym jak ktoś będzie miał problemy lub potrzebe rady bardzo chętnie pomoge doświadczeniem PS wszystko cały montaż zrobiłem sobie sam Gratulacje. Może zrób parę szczegółowych zdjęć z opisem, to wrzucimy do poradnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi