dronx Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam przygotowuje sie do załozenia polibuszy i tak wstepnie zagladałem do zawieszenia i bedzie troszke ciecia srub bo nieodpuszczaja, z kad wziasc wymiary i twardosci tych srub?? sa moze jakies zestawy ? czy w motoryzacyjny mozna to zamówic (same sruby)?? do wachaczy ,lączników... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azorek Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Do dolnego wahacza nic nie dostaniecie, (chyba że w serwisie) jest to śruba z wieloklinem, takim jak na drążku skrętnym. Ja dałem dorobić. do górnego dopasowałem coś w sklepie ze śrubami, ale nie pamiętam jaka twardość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azm-61 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Witaj! Skąd wziąć wymiary i twardość śrub? > Ja Ci podam. < Mnie się wydaje, że chodzi Ci o tylne zawieszenie, a konkretniej to o wahacze wzdłużne - wleczone i w nich chcesz wymienić istniejące tuleje metalowo-gumowe na polibusze. Oto dane: śruba M14x1,5 dł. 90 mm, twardość 8,8. Ja kupowałem je na wagę w sklepie ze śrubami za ok. 10 zł./kilogram, ale nie wszystkie sklepy mają w swojej ofercie śruby z gwintami metrycznymi drobnozwojowymi. Jeśli mieszkasz na Śląsku (choć tam jest na początku "S" i nie chce mi się szukać skąd jest ZGR) lub w jego okolicach to nie masz najmniejszego problemu z ich dostaniem. W innych rejonach jest gorzej ale w dużych miastach na pewno są. Nakrętki możesz wykorzystać te same lub kupić w sklepie ze śrubami nakrętki samoblokujące. Powodzenia w wymianie. Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dronx Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Witam ZGR to Gryfino koło Sczecina z dostaniem srub juz niemam problemu znalazłem skep tylko pozostaje własnie dostac gdzies te wymiary, z przodu tez bede wymienial wiec jakby ktos mial jeszcze jakies wymiary to bede wdzieczny. dzieki za odpowiedzi, to jedna juz jest pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.