Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] almera N16 a klima doktor K2

Mcgregor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Przeprowadziłem wczoraj operacje odkażania klimatyzacji przy pomocy preparatu K2 klima doktor i przestrzegam przed jego stosowaniem w almerze. Okazało się że przewody wentylacyjne do których się ten preparat aplikuje za pomocą rurki nie są szczelne i preparat radośnie wylewa się później każdą szpara grożąc spaleniem radia. Wkurzyłem się maksymalnie a zaaplikowałem go bardzo ostrożnie mniej więcej połową tego co powinno się go nalać. Na szczęście wszystko po wysuszeniu działa jak na razie. Polecam za to oferowany na allegro filtr kabinowy firmy ZAFFO kosztuje mniej jak połowę ceny oryginału a pasuje idealnie i jest dużo lepiej wykonany jak ten z Nissana. Pozdrawiam

Jak byś kolego przeszukał forum uważnie to znalazłbyś na ten temat już jakieś informacje. Było to już poruszane i nie jesteś pierwszym śmiałkiem który tak próbował spalić sobie radio.

Dodam od siebie że tego rodzaju technika czyszczenia kanałów wentylacyjnych jest kiepską metodą. Polecam albo ozon albo ultradźwięki. Nic Więcej.

Pozdrawiam

Yankee

Przed wykonaniem tej operacji dowiadywałem się w ASO czy tak można jak byłem na przeglądzie okresowym i powiedzieli że sami tak robią i jak chce to za dopłatą 60 pln mi to zrobią . Okazuje się jednak że nie można bo kanały nie są szczelne w tym aucie a ASO samo o tym nie wie podobnie jak nie wie wiele innych rzeczy. Dobrze że nic się nie stało i wszystko działa osuszyłem wszystko jak mogłem teraz kilka dni pośmigam na klimie co by w środku powysychało po tym płynie a później faktycznie pojadę na ozon albo ultradźwięki największy problem jest z lewym nawiewem jest najbardziej nieszczelny i ten płyn zebrał się w tym małym schowku po lewej stronie od kierownicy. Z reszty nawiewów nie zauważyłem wycieków ale osuszałem wszystko jak się dało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...