Gość Rysiu83 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Na necie ludzie piszą że niby dotyczy to momentu w którym po zderzeniu policja zabiera dowód rejestracyjny - ja swój mam więc nie wiem czy jest potrzeba takiego przeglądu ( niby to zawsze kosztuje.). tzw.przegląd powypadkowy owszem jest coś takiego gdy uszkodzone są lampy itp. Można zrobić w każdej stacji diagnostycznej coś około 50 zł to kosztuje. Jak nie zrobisz to policaje nic Ci nie zrobią (bo niby skąd by mieli wiedzieć, że taki przegląd powinieneś zrobić) - natomiast możesz mieć duże kłopoty przy kolejnej kolizji z ubezpieczycielem. Z kolei piszesz że dowód rejestracyjny pozostał u Ciebie.. Ja dla spokoju bym podjechał i zrobił takowy przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość axela szczecin Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 przegląd powypadkowy to koszt około 180-190zl chyba że jest wykonywany tylko np. na lampę albo łyse opony itp wtedy jest to mniejszy koszt. jeżeli ogólny powypakowy to wszędzie jest to koszt około 180zl... i nie robi się tego w każdym warsztacie tylko normalnie na przeglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sachure Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Wiem że temat już mocno nieaktualny, ale może się komuś przyda Jak rozumiem naprawa była z OC sprawcy. W takim przypadku żeby ubezpieczyciel orzekł szkodę całkowitą koszt naprawy musi przekroczyć wartość auta w chwili wyceny - czyli nie jakieś 70 czy 80% a 100%. Progi typu 70% stosować można tylko w przypadku AC (wtedy jest to w umowie spisane). ZU wiedzą o tym, ale wiedzą również że przeciętny człeczyna nie ma o tym pojęcia i nie będzie się kłócił uzasadnienie prawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi