Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Stłuczka i co dalej

jacek_81
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rysiu83
Na necie ludzie piszą że niby dotyczy to momentu w którym po zderzeniu policja zabiera dowód rejestracyjny - ja swój mam więc nie wiem czy jest potrzeba takiego przeglądu ( niby to zawsze kosztuje.).

tzw.przegląd powypadkowy owszem jest coś takiego gdy uszkodzone są lampy itp.

Można zrobić w każdej stacji diagnostycznej coś około 50 zł to kosztuje.

Jak nie zrobisz to policaje nic Ci nie zrobią (bo niby skąd by mieli wiedzieć, że taki przegląd powinieneś zrobić) - natomiast możesz mieć duże kłopoty przy kolejnej kolizji z ubezpieczycielem.

Z kolei piszesz że dowód rejestracyjny pozostał u Ciebie..

Ja dla spokoju bym podjechał i zrobił takowy przegląd.

Gość axela szczecin

przegląd powypadkowy to koszt około 180-190zl chyba że jest wykonywany tylko np. na lampę albo łyse opony itp wtedy jest to mniejszy koszt. jeżeli ogólny powypakowy to wszędzie jest to koszt około 180zl...

i nie robi się tego w każdym warsztacie tylko normalnie na przeglądzie.

• 3 miesiące temu...

Wiem że temat już mocno nieaktualny, ale może się komuś przyda :)

Jak rozumiem naprawa była z OC sprawcy. W takim przypadku żeby ubezpieczyciel orzekł szkodę całkowitą koszt naprawy musi przekroczyć wartość auta w chwili wyceny - czyli nie jakieś 70 czy 80% a 100%. Progi typu 70% stosować można tylko w przypadku AC (wtedy jest to w umowie spisane). ZU wiedzą o tym, ale wiedzą również że przeciętny człeczyna nie ma o tym pojęcia i nie będzie się kłócił :(

uzasadnienie prawne