Masakra Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Witam mam problem taki jak w temacie czyli cieknie mi z simeringa prawej półośki skrzyni biegów wymieniłem simering i dalej cieknie i w tym momęcie zgłupiałem bo tam oprócz tego simeringa to nic nie ma niewiem czy dali mi zły simering czy co ?? może jakies pomysły prosiłbym również o wymiary prawego simeringa skrzyni biegów (ten od strony dłuższej pólośki) dodam że zmieniałem silnik z SR20DI na SR20DEH wraz ze skrzynią biegów ale półośki i uszczelniacze zostały od poprzedniej wersji(na poprzenim silniku i skrzyni nic nie cieklo ) czy to tego winna czy półośki róznia sie w silniku SR20DI a SR20DEH a i czy moze simeringi sa inne bo mi dali od Sr20DEH a półoski sa od SR20DI dodam ze oddałem stary simering na wymiar i na jego wzorze dobierali mi nowy z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 podam Ci wymiary tych uszczelniaczy wg katalogu prawy : 33x56x8x13 lewy : 40x56x8x13,5 ale by być pewnym na 100% tak jak pisze Bombel najlepiej wyjąć stare i porównać no i sprawdź czy półosie w miejscu uszczelnienia nie są powycierane zbyt mocno i nie mają jakiś wżerów bądź rys które mogły by powodować wyciek pomimo nowych uszczelniaczy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radziej Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 sorry chlopaki za ot , ale "dodam ze oddałem stary simering na wymiar i na jego wzorze dobierali mi nowy z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Chłopaki ale ja wyjełem stary uszczelniacz z półośkami przegłubami itp. ze skrzyni od SR20Di i wsadziłem cały ten zestaw do skrzyni do SR20DEH i leciało to muwie uszczelniacz do d*py z tego SR20di i dałem go na wzór i dobrali inny pod niego i leci nadal Prosiłbym o wymiary prawego uszczelniacza od wersji Sr20Di i od wersji SR20DEH bo te wymiary które podał kolega "jswistow" to od jakiej wersji są ??? kupie taki i taki koszt uszczelniacza to 17zł więc jak nie ten to inny i tyle pozdrawiam i czekam na pomoc :029:a olej Valvoline to już wiekszy wydatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 według katalogu ten uszczelniacz jest stosowany we wszyskich primerach (P10,P11) 2.0, i równierz w almerach 2.0 GTI i almera tino V10 z 2.0 silnikiem do półosi zazwyczaj są typowe uszczelniacze(z uszczelka wargową) i zamienniki się raczej nie sprawdzają Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Witam ponownie simering zamuwiony i ma być w piatek jak tylko zamontuje to dam znać czy pomogło . [ Dodano: Czw 18 Cze, 2009 14:45 ] Simering wsadzony nowy już 3 i każdy cieknie mam już dość niech sobie cieknie tak czy siak dzieki za pomoc koledzy bede dolewał oleju raz na miesiac a jak padnie skrzynia to wymienie na drugą od Sr20Di bo lezy w garazu a na niej nie ciekło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość red_shogun Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Witam. Nie chce zakładać nowego tematu więc się podepnę pod ten. Cieknie mi ze skrzyni biegów, wstępna diagnoza - spod wybieraka, stąd pytanie: jakie wymiary ma simering przy wybieraku w skrzyni od SR20DE, bo nie wiem jaki mam kupić? (uprzedzam pytania: nie wyciągnę mojego i sobie nie sprawdzę, bo nie chce mi się go znowu zakładać żeby następnie móc dojechać furą do sprzedawcy "uszczelek" ). Aha auto: 100NX 2.0 gti 1992 r. - czyli to samo co w Primerce p10 gt i Sunnym 2.0 gti Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Witam ponownie simering zamuwiony i ma być w piatek jak tylko zamontuje to dam znać czy pomogło . Polecam zainstalowanie sobie Firefoxa, jeżeli nie potraficie się nauczyć ortografii, to chociaż niech Wam program w tym pomoże. Co do tematu, to zobacz, czy spod czujnika ciśnienia nie cieknie i cieknący olej leci na półośkę, która to rozchlapuje go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.