Gość hehe_2288 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Witam. Mam problem z Nissanem...Kupiłem nissana z wadliwa skrzynia biegów i po wymianie skrzyni od almery z 98, niekiedy podczas ruszania cos mi puknie lub stuknie. Myslałem ze to koncówka drazka albo przegób... ostatnio samochod stoczył mi sie lekko z górki i wbiłem jedynke i ruszyłem, zauwazyłem ze ten puk wydobywa sie z drazka zmiany biegów i jak mam 3tys/obr 1-2-3-4 biegu to lata mi drazek zmiany biegów!! pomuzcie co to moze byc!!! prosze o pomoc najlepiej na gadu gadu!! bardzo pilne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 A jaki masz silnik? Ja mam podobnie w dieslu w Y10 rocznik 98 przebieg 173k. Mój znajomy mechanik powiedział że to wina zużytych poduszek pod układem napędowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 należało by też sprawdzić czy skrzynia została dobrze i prosto dokręcona. co do drżenia to nie zgodzę się że tak musi być bo mi lewarek nie drży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Siemka, ja też mam ten problem, lecz poczyniłem już różne kroki aby sprawdzić co to puka. Nawet miałem wyjęty silnik, sprawdziłem wszystkie poduszki, śrubki, mocowania itp itd. Puknięcie jest np przy ruszaniu, lub jak jedzie się np. na 3cim biegu i puści a zaraz doda gaz. Ewidentnie wskazuje że jest to coś z mocowaniem silnika/skrzyni biegów, lecz obstawiam jeszcze parę innych rzeczy, a mianowicie wewnętrzne przeguby lub/i układ kierowniczy. Gdzieś ktoś wspominał że coś takiego się dzieje w almerce. No cóż ja jeżdżę z takim pukaniem bo szukałem i niestety nie znalazłem przyczyny, jak coś się upierdzieli to będę dopiero wiedział co to było. A co do drążka to u mnie też lata, lecz to moja wina ponieważ aby lepiej i lżej zmieniało mi się biegi to rozebrałem i przesmarowałem cały układ wodzików. Lekko chodzi ale lata jak głupi, teraz zaczęło coś mi pobrzękiwać co jest denerwujące. Więc teraz rozbierając sprawdzę gdzie są luzy i jak to wyeliminować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piwek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Siemka, ja też mam ten problem, Puknięcie jest np przy ruszaniu, lub jak jedzie się np. na 3cim biegu i puści a zaraz doda gaz. Ewidentnie wskazuje że jest to coś z mocowaniem silnika/skrzyni biegów, lecz obstawiam jeszcze parę innych rzeczy, a mianowicie wewnętrzne przeguby lub/i układ kierowniczy. u mnie jest to samo :/ Miałem zamiar wymienić końcówkę drążka, ale widzę że to chyba nie rozwiąże problemu.. Jakby komuś udało się załatwić ten problem to dajcie znać co z tym zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hehe_2288 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 po dokreceniu skrzyni biegów i wymienieniu przegubów wewnętrznych to wszystko jest ok. Dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.